donderdag 18 juni 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

De waren van Daniël Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!
woensdag 13 september 2017

Fantastisch nieuws! De waren van Daniël Rovers staat op de Shortlist van de ECI Literatuurprijs 2017! Deze prijs bekroont het beste Nederlandstalige literaire boek – in de categorieën fictie en non-fictie. De winnaar wordt op 9 november bekendgemaakt. Zie hier voor meer informatie.

Over de ECI Literatuurprijs

De ECI Literatuurprijs is de bekroning voor het beste Nederlandstalige literaire boek – in de categorieën fictie en non-fictie. De ECI Literatuurprijs, die bestaat uit een bedrag van €50.000, wordt jaarlijks uitgereikt door een jury van beroepsrecensenten uit Nederland en Vlaanderen. De boeken moeten verschenen zijn tussen 1 juli van het jaar waarin de prijs wordt uitgereikt en 1 juli van het voorgaande jaar. De ECI Literatuurprijs is een voortzetting van de AKO Literatuurprijs die in 1987 voor het eerst werd uitgereikt.

De pers over De waren:

'Het grote wapen van deze schrijver is de vorm. Die doet denken aan subtiel geconstrueerde, Franse films.****'NRC Handelsblad

'Bij Rovers klopt echt alles: de melancholieke blik die ik nog steeds niet van me af kan schudden, de wonderlijke humor, de verbazingwekkende greep op deze drie mensen en die fijne, mooie vrouw Ricky, die me aan alle kanten raakte.' De Groene Amsterdammer

'Zo wordt deze roman op een haast magische manier aangrijpend – een onnadrukkelijke ode aan de liefde, waarvan zowel de banaliteit als de uitzonderlijkheid verrassend en levensnoodzakelijk blijft.' ****De Standaard der Letteren

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam