dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs!

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

maandag 5 februari 2018
De nieuwe roman van Isabel Allende is nu te koop!

vrijdag 26 januari 2018
Nieuwe literatuurprijs vernoemd naar Sybren Polet

donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu €15,00

Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25
woensdag 9 augustus 2017

Op 5 september verschijnt de eerste Nederlandse vertaling van de feministische klassieker Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft. Ter ere hiervan organiseert Wereldbibliotheek op donderdagavond 7 september in samenwerking met Spui25 een avond rondom dit boek. Met o.a. Jet Bussemaker, Myriam Everard, Renée Römkens, Daan Roovers, Maartje Laterveer, Jannet Vaessen en Jabik Veenbaas. Kijk hier voor meer informatie!

In Pleidooi voor de rechten van de vrouw trok Wollstonecraft ten tijde van de Franse Revolutie ten strijde tegen de achterstelling die vrouwen al sinds mensenheugenis moesten ondergaan en tegen de vooroordelen die vooraanstaande tijdgenoten over vrouwen koesterden. Vrouwen moesten wat haar betreft in alle opzichten dezelfde kansen krijgen als mannen. Ze moesten beroepen kunnen uitoefenen en bijvoorbeeld medicus of vroedvrouw kunnen worden. En vrouwen hoorden vertegenwoordigd te zijn in de politiek, zodat ze zich de wet niet langer hoefden te laten voorschrijven door mannelijke politici.

Welke relevantie heeft het boek nu nog, voor vrouwenrechten, emancipatie en feminisme? En waarom is het boek nu pas vertaald? Onder andere een feministe, historica, filosofe en minister geven antwoord op die vraag.