dinsdag 25 juli 2017
Dieuwertje Blok spreekt luisterboeken Elena Ferrante in!

maandag 3 juli 2017
Najaarsaanbieding 2017 online!

donderdag 29 juni 2017
De geniale vriendin van Ferrante een jaar in de Bestseller 60!

maandag 26 juni 2017
Mazzantini en Krasznahorkai op shortlist Europese Literatuurprijs 2017!

donderdag 1 juni 2017
Literatuurkeuze Brigitte Kaandorp bij De Meesterwerken: De Napolitaanse romans van Ferrante!

vrijdag 26 mei 2017
Liesbeth Lagemaat wint Karel van de Woestijneprijs!

vrijdag 26 mei 2017
Liesbeth Lagemaat genomineerd voor de Karel van de Woestijneprijs!

dinsdag 9 mei 2017
Ben Zwaal ontvangt Leo Herberghs Poëzieprijs

maandag 1 mei 2017
Presentatie Wassende stad van Lies Van Gasse

woensdag 19 april 2017
Vacature redacteur bij Uitgeverij Wereldbibliotheek

De geniale vriendin van Ferrante een jaar in de Bestseller 60!
donderdag 29 juni 2017

Vandaag is het precies een jaar geleden dat Elena Ferrante de Bestseller 60 binnenkwam met haar roman De geniale vriendin. Ze is sindsdien niet meer uit de lijst van bestverkochte boeken weg te denken. Van deze internationale bestseller zijn inmiddels 130.000 exemplaren verkocht in Nederland en Vlaanderen en de roman is in meer dan 30 landen vertaald. Ook De nieuwe achternaam, het tweede deel uit de reeks, staat alweer weken in de Bestseller 60.

De geniale vriendin is de eerste van Ferrantes vier Napolitaanse romans, waarin zij met groot inlevingsvermogen en in een onnavolgbare stijl vertelt over twee vrouwen en hun levenslange vriendschap, die even sterk om liefde als om rivaliteit draait. Ferrante vertelt met het verhaal van Lila en Elena ook het verhaal van een wijk, een stad en een land in een tijd vol veranderingen.

De pers over De geniale vriendin:

‘De momenten waar het echt om draait in het leven, dat zijn er maar een paar. De gebeurtenissen waardoor we zijn geworden wie we zijn, staan als een brandmerk in onze ziel geschroeid. We kunnen er nooit van loskomen. Hooguit kunnen we ze beschrijven. Dat is het verhaal van de Napolitaanse romans van Elena Ferrante.’ De Groene Amsterdammer

‘Als ik Elena Ferrante lees, kan ik niet meer stoppen.’ The New Yorker

‘Zoveel beter dan goed. *****’ De Standaard

‘Een prachtig beschreven vriendschap.’ VROUW

‘Ferrante weet met rake typeringen elk personage tot mens van vlees en bloed te maken. ****’ Leeuwarder Courant

‘Net zo heftig als een uitbarsting van de Vesuvius.’ La Repubblica

‘Ferrante concentreert zich op een postzegel die ze uitvergroot tot wereldformaat. ****’ NRC Handelsblad

‘Zadie Smith is fan – en wij ook.’ Vogue