dinsdag 25 juli 2017
Dieuwertje Blok spreekt luisterboeken Elena Ferrante in!

maandag 3 juli 2017
Najaarsaanbieding 2017 online!

donderdag 29 juni 2017
De geniale vriendin van Ferrante een jaar in de Bestseller 60!

maandag 26 juni 2017
Mazzantini en Krasznahorkai op shortlist Europese Literatuurprijs 2017!

donderdag 1 juni 2017
Literatuurkeuze Brigitte Kaandorp bij De Meesterwerken: De Napolitaanse romans van Ferrante!

vrijdag 26 mei 2017
Liesbeth Lagemaat wint Karel van de Woestijneprijs!

vrijdag 26 mei 2017
Liesbeth Lagemaat genomineerd voor de Karel van de Woestijneprijs!

dinsdag 9 mei 2017
Ben Zwaal ontvangt Leo Herberghs Poëzieprijs

maandag 1 mei 2017
Presentatie Wassende stad van Lies Van Gasse

woensdag 19 april 2017
Vacature redacteur bij Uitgeverij Wereldbibliotheek

Liesbeth Lagemaat wint Karel van de Woestijneprijs!
vrijdag 26 mei 2017

Liesbeth Lagemaat heeft de Karel van de Woestijne juryprijs gewonnen voor haar bundel Nachtopera. Naast de juryprijs mocht zij ook de publieksprijs in ontvangst nemen voor haar gedicht Van de man had ze scheepjes gevouwen. Dit werd zaterdagavond bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in het Museum Dhondt-Dhaenens. De Karel van de Woestijneprijs is een driejaarlijkse prijs voor poëzie, die dit jaar voor de vijfde keer werd uitgereikt door de gemeente Sint-Martens-Latem. De overige genomineerden waren Anneke Brassinga, Eva Gerlach, Mark Boog en Bart Meuleman.

Karel van de Woestijneprijs
De Karel van de Woestijneprijs is vernoemd naar de Vlaamse dichter Karel van de Woestijne (1900-1906) en wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt door de gemeente Sint-Martens-Latem. De winnaar ontvangt € 3000.

Eerdere winnaars van de prijs waren Gerrit Kouwenaar, Leonard Nolens, Charles Ducal en Hans Tentije.

Over Liesbeth Lagemaat
Liesbeth Lagemaat (Bergen op Zoom, 1962) studeerde Nederlands en Taal- en Literatuurwetenschap. Lagemaat heeft gewerkt als journalist, actrice, reclametekstschrijver, accountmanager, docent Nederlands, manager en havenmeester. In 2005 debuteerde zij met de bundel Een grimwoud in mijn keel, waarvoor ze de C. Buddingh’-prijs kreeg toegekend. Verder verschenen bij Uitgeverij Wereldbibliotheek haar bundels Een koorts van glas (2007), Handlanger – Het witte kind (2009), Het uur van de pad (2012) en Nachtopera (2015).