Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Internationale première HBO serie ‘De geniale vriendin’ van Ferrante op Filmfestival van Venetië

Francesco Pecoraro op de shortlist Europese Literatuurprijs 2018

woensdag 13 juni 2018
Najaarsaanbieding 2018 online!

donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

Liesbeth Lagemaat wint Karel van de Woestijneprijs!
vrijdag 26 mei 2017

Liesbeth Lagemaat heeft de Karel van de Woestijne juryprijs gewonnen voor haar bundel Nachtopera. Naast de juryprijs mocht zij ook de publieksprijs in ontvangst nemen voor haar gedicht Van de man had ze scheepjes gevouwen. Dit werd zaterdagavond bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in het Museum Dhondt-Dhaenens. De Karel van de Woestijneprijs is een driejaarlijkse prijs voor poëzie, die dit jaar voor de vijfde keer werd uitgereikt door de gemeente Sint-Martens-Latem. De overige genomineerden waren Anneke Brassinga, Eva Gerlach, Mark Boog en Bart Meuleman.

Karel van de Woestijneprijs
De Karel van de Woestijneprijs is vernoemd naar de Vlaamse dichter Karel van de Woestijne (1900-1906) en wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt door de gemeente Sint-Martens-Latem. De winnaar ontvangt € 3000.

Eerdere winnaars van de prijs waren Gerrit Kouwenaar, Leonard Nolens, Charles Ducal en Hans Tentije.

Over Liesbeth Lagemaat
Liesbeth Lagemaat (Bergen op Zoom, 1962) studeerde Nederlands en Taal- en Literatuurwetenschap. Lagemaat heeft gewerkt als journalist, actrice, reclametekstschrijver, accountmanager, docent Nederlands, manager en havenmeester. In 2005 debuteerde zij met de bundel Een grimwoud in mijn keel, waarvoor ze de C. Buddingh’-prijs kreeg toegekend. Verder verschenen bij Uitgeverij Wereldbibliotheek haar bundels Een koorts van glas (2007), Handlanger – Het witte kind (2009), Het uur van de pad (2012) en Nachtopera (2015).