vrijdag 26 mei 2017
Liesbeth Lagemaat genomineerd voor de Karel van de Woestijneprijs!

dinsdag 9 mei 2017
Ben Zwaal ontvangt Leo Herberghs PoŽzieprijs

maandag 1 mei 2017
Presentatie Wassende stad van Lies Van Gasse

woensdag 19 april 2017
Vacature redacteur bij Uitgeverij Wereldbibliotheek

maandag 10 april 2017
De geluiden van Paul Meeuws op shortlist C. Buddingh'-Prijs!

maandag 10 april 2017
Vier sterren voor De waren van DaniŽl Rovers

donderdag 6 april 2017
Interview Aura Xilonen op 20 april in het Instituto Cervantes

dinsdag 4 april 2017
De geniale vriendin van Ferrante wordt tv-serie

dinsdag 28 maart 2017
Vijf sterren voor Het behouden kind op Hebban!

maandag 27 maart 2017
Zomeraanbieding 2017 online!

Ben Zwaal ontvangt Leo Herberghs PoŽzieprijs
dinsdag 9 mei 2017

Gisteren is bekendgemaakt dat Ben Zwaal (B.Zwaal) de winnaar is van de vierde Leo Herberghs PoŽzieprijs. Initiatiefnemer van de Leo Herberghs poŽzieprijs is De stichting Dichter in Beeld, een stichting die zich ten doel stelt om (Limburgse) dichters en hun gedichten een fysieke plek te geven in het straatbeeld en landschap. De prijs, bestaande uit een geldsom, wordt op zaterdag 13 mei uitgereikt in filmzaal Schunck* (Glaspaleis) in Heerlen. Zie hier voor meer informatie.

Ben Zwaal schrijft een kort gedicht dat door stichting Dichter in Beeld wordt uitgevoerd in een poŽtische boomstam. De literaire boomstammen met hun dichtregels liggen in Voerendaal, langs het Leo Herberghs PoŽziepad.

Over de prijs
De Leo Herberghs PoŽzieprijs wordt gedurende vijf jaar jaarlijks uitgereikt en is mogelijk gemaakt door een schenking van Leo en Cis Herberghs. In 2014 werd de prijs voor het eerst uitgereikt aan dichter Kreek Daey Ouwens. Aan dichter Emma Crebolder viel in 2015 die eer te beurt. Vorig jaar won Maria Barnas.

Over Ben Zwaal
Ben Zwaal (1 januari 1944) is een Nederlandstalig dichter en theatermaker en -regisseur. Hij debuteerde in 1984 met de bundel fiere miniature. Daarna verschenen nog tien bundels, waarvan een drifter werd genomineerd voor de Ida Gerhardt PoŽzieprijs en zouttong voor de VSB poŽzieprijs.