dinsdag 25 juli 2017
Dieuwertje Blok spreekt luisterboeken Elena Ferrante in!

maandag 3 juli 2017
Najaarsaanbieding 2017 online!

donderdag 29 juni 2017
De geniale vriendin van Ferrante een jaar in de Bestseller 60!

maandag 26 juni 2017
Mazzantini en Krasznahorkai op shortlist Europese Literatuurprijs 2017!

donderdag 1 juni 2017
Literatuurkeuze Brigitte Kaandorp bij De Meesterwerken: De Napolitaanse romans van Ferrante!

vrijdag 26 mei 2017
Liesbeth Lagemaat wint Karel van de Woestijneprijs!

vrijdag 26 mei 2017
Liesbeth Lagemaat genomineerd voor de Karel van de Woestijneprijs!

dinsdag 9 mei 2017
Ben Zwaal ontvangt Leo Herberghs PoŰzieprijs

maandag 1 mei 2017
Presentatie Wassende stad van Lies Van Gasse

woensdag 19 april 2017
Vacature redacteur bij Uitgeverij Wereldbibliotheek

Vacature redacteur bij Uitgeverij Wereldbibliotheek
woensdag 19 april 2017

Uitgeverij Wereldbibliotheek is per direct op zoek naar een Redacteur (32/36 uur p.w.). Heb jij interesse in deze vacature? Stuur dan je motivatiebrief en cv uiterlijk 14 mei a.s. aan Daan Willem Vermolen. Klik hier.

Vacature Redacteur

Uitgeverij Wereldbibliotheek maakt al 112 jaar boeken die blijven. En omdat ze dat nog minstens 112 jaar wil blijven doen, zoekt ze een redacteur die samen met uitgever Koen van Gulik de continu´teit gaat helpen waarborgen.

De werkzaamheden

- Verrichten van algemene redactionele werkzaamheden zoals aanbiedingsteksten schrijven, omslagen uitzetten, calculeren, uitgeefplannen maken, planningbewaking;
- Begeleiden van Nederlandse auteurs, het redigeren van hun werk;
- Meedenken over positionering, verkoop en promotie;
- Meedenken over fondsvorming;
- Opbouwen en onderhouden van een netwerk.

Het profiel

- Je hebt minimaal 3 jaar relevante ervaring;
- Je bent nauwkeurig en stipt, en je kunt tegen een stootje;
- Je hebt een academisch werk- en denkniveau;
- Je bent sociaal vaardig;
- Je hebt een brede intersse en grote affiniteit met het fonds;
- Je spreekt, leest en schrijft minstens twee vreemde talen.

Het Uitgeefhuis

Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam bestaat uit de uitgeverijen Bas Lubberhuizen, Fontaine Uitgevers, Nieuw Amsterdam en Wereldbibliotheek.

Uitgeverij Bas Lubberhuizen legt zich vooral toe op uitgaven over Amsterdam, geschiedenis en fotografie. Daarnaast geven ze literair tijdschrift De Parelduiker uit.
Fontaine Uitgevers is actief op het gebied van culinaria, geschiedenis, wetenschap, techniek en natuur. Bestsellerauteurs in haar portefeuille zijn Yotam Ottolenghi, Yvette van Boven en Govert Schilling.
Nieuw Amsterdam heeft een breed fonds met o.a. Nederlandstalige en vertaalde literatuur, cultuur, kookboeken, sport, crime en geschiedenis, met succesauteurs als Hanya Yanagihara, Pieter Steinz, Thomas Verbogt en Karin Luiten.
Wereldbibliotheek, sinds 1905, is een algemene uitgeverij van hoogwaardige literatuur en non-fictie, van Isabel Allende en Elena Ferrante tot Thomas Mann, van geschiedenis en filosofie tot politiek en psychologie.

Novamedia is een media- en marketingbedrijf met een maatschappelijke missie. Novamedia gelooft dat de wereld gebaat is bij sterke maatschappelijke organisaties. Gelooft in de verbindende en verrijkende kracht van lezen en is zij actief op het boeken- en uitgeefvlak. Zij is eigenaar van online boekwinkel ECI, boekhandel Scheltema te Amsterdam en van Uitgeefgroep Nieuw Amsterdam.

Ons aanbod

Je komt te werken in een enthousiast team, binnen een ondernemend en spraakmakend Uitgeefhuis, op een van de mooiste plekken in Amsterdam. De salariŰring is conform de cao-bepalingen, en inschaling wordt vastgesteld op basis van leeftijd en ervaring.

Heb jij interesse in deze vacature? Stuur dan je motivatiebrief en cv uiterlijk 14 mei a.s. aan Daan Willem Vermolen. Klik hier voor de link.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Koen van Gulik (uitgever) via telefoonnummer 020-5706100.

Voor meer informatie over onze organisatie zie Nieuwamsterdam.nl en Wereldbibliotheek.nl