woensdag 19 april 2017
Vacature redacteur bij Uitgeverij Wereldbibliotheek

maandag 10 april 2017
De geluiden van Paul Meeuws op shortlist C. Buddingh'-Prijs!

Vier sterren voor De waren van DaniŽl Rovers

donderdag 6 april 2017
Interview Aura Xilonen op 20 april in het Instituto Cervantes

dinsdag 4 april 2017
De geniale vriendin van Ferrante wordt tv-serie

dinsdag 28 maart 2017
Vijf sterren voor Het behouden kind op Hebban!

maandag 27 maart 2017
Zomeraanbieding 2017 online!

donderdag 23 maart 2017
Meer dan 100.000 exemplaren verkocht van De geniale vriendin van Ferrante!

maandag 20 maart 2017
Dichtersmiddag op 2 april met dichters van Wereldbibliotheek

maandag 20 maart 2017
Vier sterren voor De rauwe hemel van Emiliano Monge!

De geluiden van Paul Meeuws op shortlist C. Buddingh'-Prijs!
maandag 10 april 2017

Vandaag werd bekendgemaakt dat de gedichtenbundel De geluiden van Paul Meeuws op de shortlist staat voor de C. Buddingh'-Prijs! De C. Buddingh'-prijs is een Nederlandse poŽzieprijs, die jaarlijks wordt toegekend aan het beste debuut in de Nederlandstalige poŽzie. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Poetry International Festival in Rotterdam op 1 juni.

De jury over De geluiden:
"Een debutant op leeftijd wat merkbaar is aan de doorleefdheid van de gedichten en het grote vakmanschap, maar ze hebben de urgentie en de tastende nieuwsgierigheid van een jongeling. Verbazingwekkend consequent en elegant spelen muziek en geluid een aansprekende rol in deze bundel die indruk maakt door zijn hechtheid en trefzekere woordkeus en die ook meer dan eens ontroert."

Naast De geluiden van Paul Meeuws zijn dit jaar genomineerd: Binnenplaats van Joost Baars, RŲntgenfotomodel van Vicky Francken en Anagrammen van een blote keizer van Tijl Nuyts. Vorig jaar mocht Marieke Rijneveld de prijs in ontvangst nemen voor haar bundel Kalfsvlies.

De genomineerde dichters presenteren hun werk aan het publiek in een speciaal programma tijdens het Poetry International Festival. Aan het slot van dit programma wordt de winnaar bekendgemaakt. Aan de prijs is een geldbedrag van 1200 euro verbonden.