donderdag 31 mei 2018
Hans Dekkers genomineerd voor de Halewijnprijs 2018!

woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

De geluiden van Paul Meeuws op shortlist C. Buddingh'-Prijs!
maandag 10 april 2017

Vandaag werd bekendgemaakt dat de gedichtenbundel De geluiden van Paul Meeuws op de shortlist staat voor de C. Buddingh'-Prijs! De C. Buddingh'-prijs is een Nederlandse poëzieprijs, die jaarlijks wordt toegekend aan het beste debuut in de Nederlandstalige poëzie. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Poetry International Festival in Rotterdam op 1 juni.

De jury over De geluiden:
"Een debutant op leeftijd wat merkbaar is aan de doorleefdheid van de gedichten en het grote vakmanschap, maar ze hebben de urgentie en de tastende nieuwsgierigheid van een jongeling. Verbazingwekkend consequent en elegant spelen muziek en geluid een aansprekende rol in deze bundel die indruk maakt door zijn hechtheid en trefzekere woordkeus en die ook meer dan eens ontroert."

Naast De geluiden van Paul Meeuws zijn dit jaar genomineerd: Binnenplaats van Joost Baars, Röntgenfotomodel van Vicky Francken en Anagrammen van een blote keizer van Tijl Nuyts. Vorig jaar mocht Marieke Rijneveld de prijs in ontvangst nemen voor haar bundel Kalfsvlies.

De genomineerde dichters presenteren hun werk aan het publiek in een speciaal programma tijdens het Poetry International Festival. Aan het slot van dit programma wordt de winnaar bekendgemaakt. Aan de prijs is een geldbedrag van 1200 euro verbonden.