dinsdag 25 juli 2017
Dieuwertje Blok spreekt luisterboeken Elena Ferrante in!

maandag 3 juli 2017
Najaarsaanbieding 2017 online!

donderdag 29 juni 2017
De geniale vriendin van Ferrante een jaar in de Bestseller 60!

maandag 26 juni 2017
Mazzantini en Krasznahorkai op shortlist Europese Literatuurprijs 2017!

donderdag 1 juni 2017
Literatuurkeuze Brigitte Kaandorp bij De Meesterwerken: De Napolitaanse romans van Ferrante!

vrijdag 26 mei 2017
Liesbeth Lagemaat wint Karel van de Woestijneprijs!

vrijdag 26 mei 2017
Liesbeth Lagemaat genomineerd voor de Karel van de Woestijneprijs!

dinsdag 9 mei 2017
Ben Zwaal ontvangt Leo Herberghs PoŽzieprijs

maandag 1 mei 2017
Presentatie Wassende stad van Lies Van Gasse

woensdag 19 april 2017
Vacature redacteur bij Uitgeverij Wereldbibliotheek

De geluiden van Paul Meeuws op shortlist C. Buddingh'-Prijs!
maandag 10 april 2017

Vandaag werd bekendgemaakt dat de gedichtenbundel De geluiden van Paul Meeuws op de shortlist staat voor de C. Buddingh'-Prijs! De C. Buddingh'-prijs is een Nederlandse poŽzieprijs, die jaarlijks wordt toegekend aan het beste debuut in de Nederlandstalige poŽzie. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Poetry International Festival in Rotterdam op 1 juni.

De jury over De geluiden:
"Een debutant op leeftijd wat merkbaar is aan de doorleefdheid van de gedichten en het grote vakmanschap, maar ze hebben de urgentie en de tastende nieuwsgierigheid van een jongeling. Verbazingwekkend consequent en elegant spelen muziek en geluid een aansprekende rol in deze bundel die indruk maakt door zijn hechtheid en trefzekere woordkeus en die ook meer dan eens ontroert."

Naast De geluiden van Paul Meeuws zijn dit jaar genomineerd: Binnenplaats van Joost Baars, RŲntgenfotomodel van Vicky Francken en Anagrammen van een blote keizer van Tijl Nuyts. Vorig jaar mocht Marieke Rijneveld de prijs in ontvangst nemen voor haar bundel Kalfsvlies.

De genomineerde dichters presenteren hun werk aan het publiek in een speciaal programma tijdens het Poetry International Festival. Aan het slot van dit programma wordt de winnaar bekendgemaakt. Aan de prijs is een geldbedrag van 1200 euro verbonden.