woensdag 19 april 2017
Vacature redacteur bij Uitgeverij Wereldbibliotheek

maandag 10 april 2017
De geluiden van Paul Meeuws op shortlist C. Buddingh'-Prijs!

maandag 10 april 2017
Vier sterren voor De waren van Daniël Rovers

donderdag 6 april 2017
Interview Aura Xilonen op 20 april in het Instituto Cervantes

dinsdag 4 april 2017
De geniale vriendin van Ferrante wordt tv-serie

dinsdag 28 maart 2017
Vijf sterren voor Het behouden kind op Hebban!

maandag 27 maart 2017
Zomeraanbieding 2017 online!

donderdag 23 maart 2017
Meer dan 100.000 exemplaren verkocht van De geniale vriendin van Ferrante!

maandag 20 maart 2017
Dichtersmiddag op 2 april met dichters van Wereldbibliotheek

maandag 20 maart 2017
Vier sterren voor De rauwe hemel van Emiliano Monge!

Interview Aura Xilonen op 20 april in het Instituto Cervantes
donderdag 6 april 2017

Op 20 april wordt Aura Xilonen geinterviewd over haar debuutroman De cowboykampioen in het Instituto Cervantes in Utrecht. Aanvang: 19.30 uur. De voertaal is Spaans met simultaanvertaling in het Nederlands. Mis deze avond niet! Zie hier voor meer informatie.

De in 1995 geboren Aura Xilonen is filmregisseur en (script) schrijfster. Ze is afkomstig uit de Mexicaanse stad Puebla, en maakte haar debuut toen ze nog maar 19 was, met haar roman Campeón Gabacho. In 2015 won ze met dit boek de Premio Mauricio Achar / Literatura Random House. Het boek is recent in het Nederlands vertaald door Lisa Thunnissen, en uitgegeven onder de titel De Cowboykampioen. De eerste roman van de jonge Mexicaanse schrijfster is door de kritiek overladen met lof. Het boek is geschreven in een verrassende mix van Spaans en Engels (een soort ingleñol of spanglish), en vertelt over de sociale en persoonlijke problemen van Mexicaanse migranten in de VS.

De schrijfster wordt geïnterviewd door Myrthe van den Bogaert, afgestudeerd in de Spaanse taal en cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen, en kenner van het werk van Xilonen. Het gesprek zal gaan over Xilonens schrijfproces en de achtergronden van dit boek.