dinsdag 25 juli 2017
Dieuwertje Blok spreekt luisterboeken Elena Ferrante in!

maandag 3 juli 2017
Najaarsaanbieding 2017 online!

donderdag 29 juni 2017
De geniale vriendin van Ferrante een jaar in de Bestseller 60!

maandag 26 juni 2017
Mazzantini en Krasznahorkai op shortlist Europese Literatuurprijs 2017!

donderdag 1 juni 2017
Literatuurkeuze Brigitte Kaandorp bij De Meesterwerken: De Napolitaanse romans van Ferrante!

vrijdag 26 mei 2017
Liesbeth Lagemaat wint Karel van de Woestijneprijs!

vrijdag 26 mei 2017
Liesbeth Lagemaat genomineerd voor de Karel van de Woestijneprijs!

dinsdag 9 mei 2017
Ben Zwaal ontvangt Leo Herberghs PoŰzieprijs

maandag 1 mei 2017
Presentatie Wassende stad van Lies Van Gasse

woensdag 19 april 2017
Vacature redacteur bij Uitgeverij Wereldbibliotheek

Interview Aura Xilonen op 20 april in het Instituto Cervantes
donderdag 6 april 2017

Op 20 april wordt Aura Xilonen geinterviewd over haar debuutroman De cowboykampioen in het Instituto Cervantes in Utrecht. Aanvang: 19.30 uur. De voertaal is Spaans met simultaanvertaling in het Nederlands. Mis deze avond niet! Zie hier voor meer informatie.

De in 1995 geboren Aura Xilonen is filmregisseur en (script) schrijfster. Ze is afkomstig uit de Mexicaanse stad Puebla, en maakte haar debuut toen ze nog maar 19 was, met haar roman Campeˇn Gabacho. In 2015 won ze met dit boek de Premio Mauricio Achar / Literatura Random House. Het boek is recent in het Nederlands vertaald door Lisa Thunnissen, en uitgegeven onder de titel De Cowboykampioen. De eerste roman van de jonge Mexicaanse schrijfster is door de kritiek overladen met lof. Het boek is geschreven in een verrassende mix van Spaans en Engels (een soort ingle˝ol of spanglish), en vertelt over de sociale en persoonlijke problemen van Mexicaanse migranten in de VS.

De schrijfster wordt ge´nterviewd door Myrthe van den Bogaert, afgestudeerd in de Spaanse taal en cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen, en kenner van het werk van Xilonen. Het gesprek zal gaan over Xilonens schrijfproces en de achtergronden van dit boek.