woensdag 19 april 2017
Vacature redacteur bij Uitgeverij Wereldbibliotheek

maandag 10 april 2017
De geluiden van Paul Meeuws op shortlist C. Buddingh'-Prijs!

maandag 10 april 2017
Vier sterren voor De waren van Daniël Rovers

donderdag 6 april 2017
Interview Aura Xilonen op 20 april in het Instituto Cervantes

dinsdag 4 april 2017
De geniale vriendin van Ferrante wordt tv-serie

dinsdag 28 maart 2017
Vijf sterren voor Het behouden kind op Hebban!

maandag 27 maart 2017
Zomeraanbieding 2017 online!

donderdag 23 maart 2017
Meer dan 100.000 exemplaren verkocht van De geniale vriendin van Ferrante!

maandag 20 maart 2017
Dichtersmiddag op 2 april met dichters van Wereldbibliotheek

maandag 20 maart 2017
Vier sterren voor De rauwe hemel van Emiliano Monge!

Leesclubavond rondom De melancholie van het verzet
vrijdag 17 maart 2017

Op 21 juni organiseert Athenaeum Boekhandel in Amsterdam een leesclubavond rondom De melancholie van het verzet van László Krasznahorkai. Mét bijdrage van de vertaler Mari Alföldy. Aanvang: 19.00 uur. Zie hier voor meer informatie over deze avond.

Leesclubavond op 21 juni rondom De melancholie van het verzet

In aanwezigheid van de vertaler en onder leiding van Maartje Kroonen, hoofd van de afdeling bellettrie bij Athenaeum op het Spui, wordt een drietal boeken besproken in aanloop tot de bekendmaking van de shortlist voor de Europese Literatuurprijs. Op 21 juni wordt De melancholie van het verzet van László Krasznahorkai, vertaald uit het Hongaars door Mari Alföldy, besproken. Aanvang: 19.00 uur. Aanmelden kan via literatuur@athenaeum.nl.

Vertalersgeluktournee, dinsdag 16 mei De melancholie van het verzet
Daarnaast trekt in april en mei de Vertalersgeluktournee langs boekhandels in Nederland. Bijna alle voor de longlist van de Europese Literatuurprijs 2017 genomineerde vertalers doen mee en zullen tijden de tournee vertellen over de door hen vertaalde romans. De tournee biedt lezers en literatuurliefhebbers alle gelegenheid via de voor de Europese Literatuurprijs genomineerde romans kennis te maken met deze schaduwkunstenaars. Welke keuzes maken ze? Voor welke dilemma’s komen ze te staan? Wat maakt het vertalersvak zo mooi? En hoe verloopt het contact met de auteur?

Op dinsdag 16 mei wordt De melancholie van het verzet van László Krasznahorkai besproken met de vertaler Mari Alföldy. Locatie: Boekhandel Dekker v.d. Vegt in Nijmegen. Aanvang: 20.00 uur. Mis dit niet!