zoek op deze website

Nieuws     

dinsdag 25 juli 2017
Dieuwertje Blok spreekt luisterboeken Elena Ferrante in!

maandag 3 juli 2017
Najaarsaanbieding 2017 online!

donderdag 29 juni 2017
De geniale vriendin van Ferrante een jaar in de Bestseller 60!

maandag 26 juni 2017
Mazzantini en Krasznahorkai op shortlist Europese Literatuurprijs 2017!

donderdag 1 juni 2017
Literatuurkeuze Brigitte Kaandorp bij De Meesterwerken: De Napolitaanse romans van Ferrante!

vrijdag 26 mei 2017
Liesbeth Lagemaat wint Karel van de Woestijneprijs!

vrijdag 26 mei 2017
Liesbeth Lagemaat genomineerd voor de Karel van de Woestijneprijs!

dinsdag 9 mei 2017
Ben Zwaal ontvangt Leo Herberghs Poëzieprijs

maandag 1 mei 2017
Presentatie Wassende stad van Lies Van Gasse

woensdag 19 april 2017
Vacature redacteur bij Uitgeverij Wereldbibliotheek

Meer nieuws... -->

Literair programma rondom Nikos Kazantzakis
maandag 6 maart 2017

Op 24 en 26 maart organiseert literair theater Salon Saffir een avond in het Mirliton Theater in Utrecht rondom Nikos Kazantzakis, auteur van o.a. Zorbás de Griek. Kazantzakis wordt beschouwd als een van de grootste Europese auteurs en liet een omvangrijk literair oeuvre na. Zie hier voor meer informatie over het programma.

Vrijdag 24 maart, 20.15 u - Nikos Kazantzakis: een leven van zoeken, strijden en denken - portret van de schrijver van Zorbás de Griek - door Hero Hokwerda en Joop Keesmaat

Zestig jaar geleden overleed de veelzijdige Griekse schrijver Nikos Kazantzakis (1883-1957), die beschouwd wordt als een van de grootste Europese auteurs. Hij liet een omvangrijk literair oeuvre na en hanteerde als levensmotto: ’Ik hoop niets, ik vrees niets, ik ben vrij’.

Hero Hokwerda, kenner en vertaler van Kazantzakis, schetst een portret van deze fascinerende auteur die in 1957 één stem te weinig kreeg voor de Nobelprijs en vooral met zijn romans, waaronder Leven en wandel van Zorbás de Griek, grote internationale bekendheid verwierf, zeker na de succesvolle verfilmingen van zijn werk. De recente nieuwe vertalingen van zijn romans tonen hoe actueel zijn werk is. Wat gebeurt er als in een Grieks dorp vluchtelingen arriveren? Kazantzakis schreef over dit thema reeds in 1948 in zijn inmiddels klassiek geworden en verfilmde roman Christus wordt weer gekruisigd. Acteur Joop Keesmaat vertolkt fragmenten uit het werk van de schrijver. Met beeldmateriaal.

Zondag 26 maart, 13.30 u - Zorba de Griek – film naar Kazantzakis’ roman Leven en wandel van Alexis Zorbás

Inleiding Hero Hokwerda, kenner/vertaler van Kazantzakis – Griekse wijn en hapjes. De film uit 1964 van de Cypriotische regisseur Michael Cacoyannis won meerdere Oscars. Met de onvergetelijke Anthony Quinn als Zorba. Met verder Alan Bates, Irene Papas en Lila Kedrova. Muziek van Theodorakis, én de befaamde sirtaki-dans.

Zie hier voor meer informatie over het programma.


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Johannes Vermeerstraat 63, 1071 DN Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)