dinsdag 25 juli 2017
Dieuwertje Blok spreekt luisterboeken Elena Ferrante in!

maandag 3 juli 2017
Najaarsaanbieding 2017 online!

donderdag 29 juni 2017
De geniale vriendin van Ferrante een jaar in de Bestseller 60!

maandag 26 juni 2017
Mazzantini en Krasznahorkai op shortlist Europese Literatuurprijs 2017!

donderdag 1 juni 2017
Literatuurkeuze Brigitte Kaandorp bij De Meesterwerken: De Napolitaanse romans van Ferrante!

vrijdag 26 mei 2017
Liesbeth Lagemaat wint Karel van de Woestijneprijs!

vrijdag 26 mei 2017
Liesbeth Lagemaat genomineerd voor de Karel van de Woestijneprijs!

dinsdag 9 mei 2017
Ben Zwaal ontvangt Leo Herberghs Poëzieprijs

maandag 1 mei 2017
Presentatie Wassende stad van Lies Van Gasse

woensdag 19 april 2017
Vacature redacteur bij Uitgeverij Wereldbibliotheek

Boekhandelsoptreden vertalers De Russische muur van Alisa Ganíjeva
woensdag 22 februari 2017

Op donderdag 16 maart vindt de boekvoorstelling plaats van De Russische muur van Alisa Ganíjeva in Boekhandel Limerick in Gent. De vertalers Els De Roon Hertoge en Annelies de hertogh zullen over de roman komen vertellen en lezen enkele stukjes voor. Als extraatje zullen ze enkele typisch Dagestaanse gerechten zoals die in het boek voorkomen uitleggen. De Russische muur van Alisa Ganíjeva verschijnt op 7 maart. Zie hier voor meer informatie over de avond.

Over De Russische muur
De jonge Dagestaan Sjamil probeert zijn brood te verdienen als journalist in een stad aan de Kaspische Zee. Op een dag gaat het gerucht dat de Russen de roerige Kaukasus met een muur willen afsluiten van Rusland. Dit leidt tot grote onrust. Allerlei verschillende groeperingen proberen de situatie naar hun hand te zetten, van pro-islamitische demonstranten uit Koemikië tot strijders voor een ‘verenigd Lesgistan’. De sfeer wordt steeds grimmiger.

Sjamil doet intussen alsof er niets aan de hand is. Hij spreekt veel af met zijn vrienden, probeert meisjes te versieren, danst de nachten weg in de disco. Maar wanneer zijn verloofde Madina besluit voortaan gesluierd door het leven te gaan en een salafistische strijder de bergen in te volgen, kan ook Sjamil zijn ogen niet meer sluiten. De gebeurtenissen raken in een stroomversnelling wanneer de eerste doden vallen.

De Russische muur, geschreven vol humor en taalvernuft, laat zien hoe een land als Dagestan, met zijn vele volkeren, religies en talen, functioneert en wat er kan gebeuren als radicale ideeën en overtuigingen het leven in de greep krijgen.