dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu €15,00

woensdag 13 september 2017
De waren van Daniël Rovers op Shortlist ECI Literatuurprijs!

maandag 11 september 2017
Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro

woensdag 23 augustus 2017
Hoera! Wie vlucht en wie blijft van Ferrante nu ook in Bestseller60!

woensdag 9 augustus 2017
Ode aan Pleidooi voor de rechten van de vrouw van Mary Wollstonecraft op 7 september in Spui25

dinsdag 25 juli 2017
Dieuwertje Blok spreekt luisterboeken Elena Ferrante in!

maandag 3 juli 2017
Najaarsaanbieding 2017 online!

Franse pers lovend over De cowboykampioen van Aura Xilonen
woensdag 15 februari 2017

De debuutroman De cowboykampioen van Aura Xilonen is lovend ontvangen in de Franse pers! Op 21 maart verschijnt de Nederlandse vertaling.

De Franse pers over De cowboykampioen:

‘(..)De Cowboykampioen is fascinerend, overtuigend, aangrijpend en verbijsterend.’ ActuaLitté.com

‘De Cowboykampioen is een mooie, krachtige, rijke, gulle roman, in één woord: uitzonderlijk!’ Le Canard Enchaine

‘Een formidabele viering van de bevrijdende kracht van taal.’ Le Monde

Over De cowboykampioen
De 17-jarige Liborio is een tengere en schuchtere jongen die de armoede van zijn Mexicaanse familie ontvlucht. Zonder papieren komt hij terecht in een Amerikaanse stadje net aan de andere kant van de grens met Mexico. Hij krijgt een baantje in een boekhandel en leest vrijwel alle boeken in de winkel om zijn taalgebruik te cultiveren en zijn kennis te vergroten. Hij wil namelijk indruk maken op het 19-jarige meisje dat hij heeft gered toen ze op straat werd lastiggevallen. Bij die vechtpartij is hij een bokstrainer opgevallen die hem onder zijn hoede neemt en een professioneel bokser van hem wil maken. Nu zal hij eindelijk iets van zijn leven kunnen maken, verwacht Liborio, maar zo gemakkelijk gaat dat niet.

Over Aura Xilonen
Aura Xilonen was 19 toen ze in november 2015 debuteerde met deze verbluffende roman. De 21-jarige Mexicaanse was al een veel geprezen cineast en ontving voor deze debuutroman de Premio Mauricio Achar. De jury prees met name 'de volwassen vorm van een roman die op verschillende niveaus speelt met de taal'. Nog voor publicatie in Mexico werden de rechten al verkocht aan de VS, Frankrijk, Italië - en Nederland.