woensdag 19 april 2017
Vacature redacteur bij Uitgeverij Wereldbibliotheek

maandag 10 april 2017
De geluiden van Paul Meeuws op shortlist C. Buddingh'-Prijs!

maandag 10 april 2017
Vier sterren voor De waren van Daniël Rovers

donderdag 6 april 2017
Interview Aura Xilonen op 20 april in het Instituto Cervantes

dinsdag 4 april 2017
De geniale vriendin van Ferrante wordt tv-serie

dinsdag 28 maart 2017
Vijf sterren voor Het behouden kind op Hebban!

maandag 27 maart 2017
Zomeraanbieding 2017 online!

donderdag 23 maart 2017
Meer dan 100.000 exemplaren verkocht van De geniale vriendin van Ferrante!

maandag 20 maart 2017
Dichtersmiddag op 2 april met dichters van Wereldbibliotheek

maandag 20 maart 2017
Vier sterren voor De rauwe hemel van Emiliano Monge!

Franse pers lovend over De cowboykampioen van Aura Xilonen
woensdag 15 februari 2017

De debuutroman De cowboykampioen van Aura Xilonen is lovend ontvangen in de Franse pers! Op 21 maart verschijnt de Nederlandse vertaling.

De Franse pers over De cowboykampioen:

‘(..)De Cowboykampioen is fascinerend, overtuigend, aangrijpend en verbijsterend.’ ActuaLitté.com

‘De Cowboykampioen is een mooie, krachtige, rijke, gulle roman, in één woord: uitzonderlijk!’ Le Canard Enchaine

‘Een formidabele viering van de bevrijdende kracht van taal.’ Le Monde

Over De cowboykampioen
De 17-jarige Liborio is een tengere en schuchtere jongen die de armoede van zijn Mexicaanse familie ontvlucht. Zonder papieren komt hij terecht in een Amerikaanse stadje net aan de andere kant van de grens met Mexico. Hij krijgt een baantje in een boekhandel en leest vrijwel alle boeken in de winkel om zijn taalgebruik te cultiveren en zijn kennis te vergroten. Hij wil namelijk indruk maken op het 19-jarige meisje dat hij heeft gered toen ze op straat werd lastiggevallen. Bij die vechtpartij is hij een bokstrainer opgevallen die hem onder zijn hoede neemt en een professioneel bokser van hem wil maken. Nu zal hij eindelijk iets van zijn leven kunnen maken, verwacht Liborio, maar zo gemakkelijk gaat dat niet.

Over Aura Xilonen
Aura Xilonen was 19 toen ze in november 2015 debuteerde met deze verbluffende roman. De 21-jarige Mexicaanse was al een veel geprezen cineast en ontving voor deze debuutroman de Premio Mauricio Achar. De jury prees met name 'de volwassen vorm van een roman die op verschillende niveaus speelt met de taal'. Nog voor publicatie in Mexico werden de rechten al verkocht aan de VS, Frankrijk, Italië - en Nederland.