dinsdag 25 juli 2017
Dieuwertje Blok spreekt luisterboeken Elena Ferrante in!

maandag 3 juli 2017
Najaarsaanbieding 2017 online!

donderdag 29 juni 2017
De geniale vriendin van Ferrante een jaar in de Bestseller 60!

maandag 26 juni 2017
Mazzantini en Krasznahorkai op shortlist Europese Literatuurprijs 2017!

donderdag 1 juni 2017
Literatuurkeuze Brigitte Kaandorp bij De Meesterwerken: De Napolitaanse romans van Ferrante!

vrijdag 26 mei 2017
Liesbeth Lagemaat wint Karel van de Woestijneprijs!

vrijdag 26 mei 2017
Liesbeth Lagemaat genomineerd voor de Karel van de Woestijneprijs!

dinsdag 9 mei 2017
Ben Zwaal ontvangt Leo Herberghs Poëzieprijs

maandag 1 mei 2017
Presentatie Wassende stad van Lies Van Gasse

woensdag 19 april 2017
Vacature redacteur bij Uitgeverij Wereldbibliotheek

Vier sterren voor Dimitri Bontenakel in Knack Focus!
woensdag 15 februari 2017

Schaduw en vuur van Dimitri Bontenakel kreeg vandaag vier sterren in Knack Focus!

'Dit is niet alleen een uiterst veelzijdige roman. Schaduw en vuur slaagt erin om de 'installatie-fobische lezer' van de waarde van bepaalde moderne kunst te overtuigen. Ook een verdienste.'

Over Schaduw en vuur

Op jonge leeftijd koesteren de broers Leon en Max en hun stiefzus Nora hun dromen, op volwassen leeftijd zijn ze vrijwel alles verloren. Geborgenheid heeft plaatsgemaakt voor eenzaamheid. Verwachting is veranderd in ontgoocheling. Aan de teloorgang van hun onverbrekelijke band ligt een noodlottige gebeurtenis ten grondslag, waarop ieder van hen op zijn eigen manier reageert. Nora wordt een succesvol kunstenares, maar trekt zich terug in haar fantasiewereld. Max reist af naar een oorlogsgebied en verdwijnt uit het zicht. En terwijl Leon op een stoffige zolder een enorm archief van herinneringen aanlegt, dringt een jonge vrouw zijn leven binnen – reddende engel of schikgodin? Dit fascinerende en ingenieus vertelde verhaal over verzoening en schuld begint in de nabije toekomst en eindigt in het recente verleden. Dan wordt met een schok duidelijk waarom de levens van Nora, Max en Leon zo gelopen zijn. Maar was dit de enige mogelijkheid?