woensdag 19 april 2017
Vacature redacteur bij Uitgeverij Wereldbibliotheek

maandag 10 april 2017
De geluiden van Paul Meeuws op shortlist C. Buddingh'-Prijs!

maandag 10 april 2017
Vier sterren voor De waren van DaniŽl Rovers

donderdag 6 april 2017
Interview Aura Xilonen op 20 april in het Instituto Cervantes

dinsdag 4 april 2017
De geniale vriendin van Ferrante wordt tv-serie

dinsdag 28 maart 2017
Vijf sterren voor Het behouden kind op Hebban!

maandag 27 maart 2017
Zomeraanbieding 2017 online!

donderdag 23 maart 2017
Meer dan 100.000 exemplaren verkocht van De geniale vriendin van Ferrante!

maandag 20 maart 2017
Dichtersmiddag op 2 april met dichters van Wereldbibliotheek

maandag 20 maart 2017
Vier sterren voor De rauwe hemel van Emiliano Monge!

Vier sterren voor Dimitri Bontenakel in Knack Focus!
woensdag 15 februari 2017

Schaduw en vuur van Dimitri Bontenakel kreeg vandaag vier sterren in Knack Focus!

'Dit is niet alleen een uiterst veelzijdige roman. Schaduw en vuur slaagt erin om de 'installatie-fobische lezer' van de waarde van bepaalde moderne kunst te overtuigen. Ook een verdienste.'

Over Schaduw en vuur

Op jonge leeftijd koesteren de broers Leon en Max en hun stiefzus Nora hun dromen, op volwassen leeftijd zijn ze vrijwel alles verloren. Geborgenheid heeft plaatsgemaakt voor eenzaamheid. Verwachting is veranderd in ontgoocheling. Aan de teloorgang van hun onverbrekelijke band ligt een noodlottige gebeurtenis ten grondslag, waarop ieder van hen op zijn eigen manier reageert. Nora wordt een succesvol kunstenares, maar trekt zich terug in haar fantasiewereld. Max reist af naar een oorlogsgebied en verdwijnt uit het zicht. En terwijl Leon op een stoffige zolder een enorm archief van herinneringen aanlegt, dringt een jonge vrouw zijn leven binnen Ė reddende engel of schikgodin? Dit fascinerende en ingenieus vertelde verhaal over verzoening en schuld begint in de nabije toekomst en eindigt in het recente verleden. Dan wordt met een schok duidelijk waarom de levens van Nora, Max en Leon zo gelopen zijn. Maar was dit de enige mogelijkheid?