woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

maandag 5 februari 2018
De nieuwe roman van Isabel Allende is nu te koop!

vrijdag 26 januari 2018
Nieuwe literatuurprijs vernoemd naar Sybren Polet

donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart

Boekpresentatie Het behouden kind van Janneke Holwarda
dinsdag 14 februari 2017

Op 22 februari wordt de nieuwe roman Het behouden kind van Janneke Holwarda gepresenteerd in boekhandel Scheltema in Amsterdam. Aanvang: 17.00 uur. Aanmelden kan nog via roos@scheltema.nl! Zie hier voor meer informatie.

Over Het behouden kind

Lena wacht op de terugkomst van haar zoon Thomas, die boos is weggelopen. Ze houdt zichzelf krampachtig voor dat hij straks gewoon thuiskomt, en dan zal ze hem vertellen hoe het werkelijk zit. Want hij sluit zich de laatste tijd steeds meer voor haar af. Thomas neemt geen genoegen meer met de mooie verhalen die zijn moeder over zijn verleden vertelt. Waarom houdt zijn moeder zo angstvallig vast aan wat ze hem over zijn vader heeft verteld? Terwijl Lena's wanhoop toeneemt, groeit bij de lezer het wantrouwen. Haar herinneringen lijken niet te stroken met de werkelijkheid. Het behouden kind is een aangrijpende roman over een vrouw die vindt dat zij in het verleden heeft gefaald en die haar schuldgevoelens daarover verhult met een onwaarheid waar ze tot het laatst toe in blijft geloven.

Over Janneke Holwarda

Janneke Holwarda debuteerde in 2010 met de roman Zeesteen, die werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs 2011 en de Vrouw & Kultuur Debuutprijs 2013. In 2013 volgde de roman Maan op de heenweg, die op de shortlist stond voor het beste Groninger boek. In 2015 verscheen haar roman Zo zijn wij niet is het eerste boek van Janneke dat bij Uitgeverij Wereldbibliotheek verschijnt.