dinsdag 25 juli 2017
Dieuwertje Blok spreekt luisterboeken Elena Ferrante in!

maandag 3 juli 2017
Najaarsaanbieding 2017 online!

donderdag 29 juni 2017
De geniale vriendin van Ferrante een jaar in de Bestseller 60!

maandag 26 juni 2017
Mazzantini en Krasznahorkai op shortlist Europese Literatuurprijs 2017!

donderdag 1 juni 2017
Literatuurkeuze Brigitte Kaandorp bij De Meesterwerken: De Napolitaanse romans van Ferrante!

vrijdag 26 mei 2017
Liesbeth Lagemaat wint Karel van de Woestijneprijs!

vrijdag 26 mei 2017
Liesbeth Lagemaat genomineerd voor de Karel van de Woestijneprijs!

dinsdag 9 mei 2017
Ben Zwaal ontvangt Leo Herberghs PoŽzieprijs

maandag 1 mei 2017
Presentatie Wassende stad van Lies Van Gasse

woensdag 19 april 2017
Vacature redacteur bij Uitgeverij Wereldbibliotheek

Ethica van Spinoza in Tip 100 verkiezing Belangrijkste Boek
dinsdag 10 mei 2016

2016 is uitgeroepen tot Jaar van het Boek. In dit jaar is er extra aandacht voor het boek en het leesplezier. Een van de hoogtepunten is de Verkiezing van het Belangrijkste Boek.

De centrale vraagstelling van de Verkiezing van het Belangrijkste Boek is: wat is jouw belangrijkste boek? Welk boek heeft jou het meest geraakt, of zelfs je leven veranderd?

Ter inspiratie is een Tip 100 samengesteld van belangrijke en impactvolle Nederlandstalige boeken door alle tijden en genres heen. Deze Inspiratie Tip 100 is opgebouwd uit 10 themaís met elk 10 boeken. Elk thema heeft een curator, een erkend kenner op zijn of haar vakgebied. Annemiek Schrijver koos, in het kader van haar vakgebied 'Geloof, levensbeschouwing en filosofie', onder meer de Ethica van Spinoza!

Stemmen kan op jouw Belangrijkste Boek kan op belangrijksteboek.nl.

De Ethica, het hoofdwerk van de in 1632 te Amsterdam geboren wijsgeer Spinoza, is een cultuurbezit van wereldwaarde geworden. Al de draden van het denken van onze Gouden Eeuw komen er in samen: zowel het blijmoedige vertrouwen op de kracht der rede, als de fijne zielkundige blik op de mens en zijn morele plichten. Voor tallozen is dit boek, ook na drie eeuwen, een onvervangbare levensleider gebleken. Ondanks de betoogtrant op meetkundige wijze, heeft het niet alleen op latere filosofen, maar ook op dichters als Goethe, Heine, Wordsworth, Gorter en Verwey invloed uitgeoefend.