dinsdag 25 juli 2017
Dieuwertje Blok spreekt luisterboeken Elena Ferrante in!

maandag 3 juli 2017
Najaarsaanbieding 2017 online!

donderdag 29 juni 2017
De geniale vriendin van Ferrante een jaar in de Bestseller 60!

maandag 26 juni 2017
Mazzantini en Krasznahorkai op shortlist Europese Literatuurprijs 2017!

donderdag 1 juni 2017
Literatuurkeuze Brigitte Kaandorp bij De Meesterwerken: De Napolitaanse romans van Ferrante!

vrijdag 26 mei 2017
Liesbeth Lagemaat wint Karel van de Woestijneprijs!

vrijdag 26 mei 2017
Liesbeth Lagemaat genomineerd voor de Karel van de Woestijneprijs!

dinsdag 9 mei 2017
Ben Zwaal ontvangt Leo Herberghs PoŰzieprijs

maandag 1 mei 2017
Presentatie Wassende stad van Lies Van Gasse

woensdag 19 april 2017
Vacature redacteur bij Uitgeverij Wereldbibliotheek

Peter van Lier treedt op bij nY en Letteren &cetera
woensdag 4 mei 2016

Peter van Lier, van wie onlangs de dichtbundel Laaglandse remedies verscheen, treedt binnenkort twee maal op:

zaterdag 7 mei: nY presenteert: Acting Sideways

Naar aanleiding van #28 organiseert nY op zaterdag 7 mei een namiddag rond Lauren Berlants notie van 'lateral agency': een manier van handelen die de reproductie van het dagelijkse leven in crisistijd onderbreekt, en die 'can produce an experience of self-abeyance, of floating sideways', met het oog op 'a sense of well-being that spreads out for a moment, not a projection towards a future.'

Het programma wordt ingeleid door nY-redacteurs en samenstellers van #28 Hans Demeyer en Frank Keizer. Daarna volgen presentaties over de manier waarop zijdelings handelen onze conceptie van politiek, werk, schrijven, zorg en seksualiteit kan verrijken of verfijnen. Met lezingen door literatuurtheoreticus en professor aan de Universiteit van Leiden Frans-Willem Korsten en dichter Peter van Lier, en een performance door kunstenaarscollectief BUREN (Oshin Albrecht and Melissa Mabesoone).

Op 7 mei om 14:30 in Casco, Lange Nieuwstraat 7, Utrecht.

Kijk voor meer informatie op de website van nY.

donderdag 19 mei: Letteren &cetera met Auke Kok, Threes Anna, Anja Sicking, dichter Peter van Lier en vertalers Jan Versteeg en Marcel Otten

Letteren &cetera is de literaire talkshow van het digitale televisiekanaal NPO Cultura i.s.m. het Nederlands Letterenfonds. Per aflevering staan drie gloednieuwe boeken centraal, drie titels waarin op enigerlei wijze door het fonds is ge´nvesteerd. Op donderdag 19 mei ontvangt presentator Kenneth van Zijl zes gasten. Een van zijn gasten is dichter Peter van Lier, die hij zal spreken over zijn nieuwste bundel Laaglandse remedies. Publiek is hierbij van harte welkom.

Wilt u de opnames bijwonen? Reserveer dan hier.