woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

maandag 5 februari 2018
De nieuwe roman van Isabel Allende is nu te koop!

vrijdag 26 januari 2018
Nieuwe literatuurprijs vernoemd naar Sybren Polet

donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart

Vijf Wereldbibliotheektitels op longlist Beste Geschiedenisboek Aller Tijden
dinsdag 3 mei 2016

Het Historisch Nieuwsblad bestaat 25 jaar en viert dit met een verkiezing van het Beste Geschiedenisboek aller tijden. De redactie stelde in samenwerking met bekende historici als Hans Blom, Herman Pleij, Marita Mathijsen en Fik Meijer een longlist van 250 Geschiedenisboeken op, met daarop maar liefst vijf Wereldbibliotheektitels: De cultuur van middeleeuws Europa van Jacques Le Goff, De ontdekking van de Middeleeuwen van Peter Raedts, Republiek van rivaliteiten van Piet de Rooy, Stijlen van leiderschap. Persoon en politiek van Thorbecke tot Den Uyl van Henk te Velde en Provo! van Niek Pas.

Van 26 april tot 1 augustus kunt u via www.beste-geschiedenisboeken.nl stemmen op uw top 10 met favoriete boeken. Eind augustus maakt het Historisch Nieuwsblad de top 10 bekend, waarop opnieuw gestemd kan worden. Op het Geschiedenis Festival, op 8 oktober, wordt bekend gemaakt wat het beste geschiedenisboek aller tijden is.