Boek
Auteur

- De tunnel
 

Zvi Luria is een gepensioneerde ingenieur, die zijn leven lang wegen en tunnels heeft aangelegd. Wanneer bij hem beginnende dementie wordt geconstateerd, weet zijn vrouw te regelen dat zijn opvolger bij de overheidsinstelling voor wegenbouw, AsaŽl Maimoni, hem als onbezoldigd assistent aanneemt. Door zijn brein actief te houden hoopt ze zijn dementie te vertragen.

AsaŽl werkt aan een geheim militair project: de aanleg van een weg in de Negev-woestijn. Op het uitgetekende traject blijkt op een heuvel tussen oude Nabateese ruÔnes echter een Palestijnse familie te bivakkeren, die onder bescherming staat van de raadselachtige archeoloog Sjibbolet. AsaŽl en Sjibbolet willen, allebei om persoonlijke redenen,
een tunnel aanleggen waardoor de heuvel gespaard kan blijven. Het is aan Zvi dit voor elkaar te krijgen.

De tunnel is een menselijke komedie, waarin Zvi, zijn vrouw en alle personages worden neergezet alsof we midden in een film zitten. Maar op subtiele wijze heeft Yehoshua er ook een hoopvolle vertelling in gevlochten over IsraŽl en de Palestijnen.

Oorspronkelijke titel: Haminhara

Uit het Hebreeuws vertaald door: Kees Meiling

paperback

13,5x21 cm.

400 pagina's

ISBN 9789028451155

prijs € 29,99

Alle leverbare titels van deze auteur:

De bevrijdende bruid

De figurante

De minnaar

De missie van de human-resourcesmanager

De tunnel

Het eerbetoon

Kijken in de spiegel

Kijken in de spiegel. Over verzoening, identiteit en de toekomst van IsraŽl

Meneer Mani

Open hart

Reis naar het einde van het millennium

Vriendschappelijk vuur

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)