Boek
Auteur

- Het onbenoembare heden
 

Het einde van de Tweede Wereldoorlog luidde een periode in waarin bijna alle westerse landen langdurige vrede kenden en economische voorspoed bereikten. Maar aan het begin van de eenentwintigste eeuw lijkt men uit het oog te zijn verloren hoe belangrijk het is om het eigen verleden te kennen. Want alleen dan kan er geleerd worden van gemaakte fouten, in plaats van stuurloos rond te dobberen in een ongrijpbare wereld van louter materiŽle welvaart die elk moment in chaos kan vervallen.

In Het onbenoembare heden laat Roberto Calasso zien hoe de existentiŽle leegte van het hedendaagse massatoerisme en de online pornografie geconfronteerd worden met de fundamentalistische islam, waar terroristen zich toe voelen aangetrokken die de westerse levensstijl beschouwen als plat vermaak. Calasso schetst een verontrustend dubbelportret van ons ongrijpbare heden en het tijdperk van Hitler-Duitsland, toen de mensheid de wereld op het randje van zelfvernietiging bracht.

Oorspronkelijke titel: L'innominabile attuale

Uit het Italiaans vertaald door: Els van der Pluijm

paperback met flappen

13,5x21 cm.

208 pagina's

ISBN 9789028427587

prijs € 24,99   

Alle leverbare titels van deze auteur:

De bruiloft van Cadmus en Harmonica

De droom van Baudelaire

De gloed

Het onbenoembare heden

Het roze van Tiepolo

K.

Ka

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)