Boek
Auteur

- Er is iets met de Lehmans
 

Halverwege de negentiende eeuw emigreren de drie zoons van een welgestelde Joodse koehandelaar uit Beieren naar Alabama in de Verenigde Staten. Henry, Emanuel en Mayer openen er een textielwinkel, die al snel een handel in katoen wordt. Ze hebben een feilloos gevoel voor zakendoen en breiden uit met investeringen in steenkool, olie, spoorwegen, koffie, tabak en later ook vliegtuigen, televisies en computers.

Stefano Massini volgt met zijn epos hoe drie generaties van de Joods-Duitse familie Lehman en hun nazaten voorspoedige en zware tijden doormaken op de golven van het kapitalisme. Hoe de handel in goederen geleidelijk aan plaatsmaakt voor de financiering van infrastructurele projecten, en uiteindelijk voor de pure abstractie van de geldhandel, waarin geld slechts wordt gebruikt om meer geld te creŽren. In 150 jaar tijd maken de Joodse familietradities plaats voor een genadeloos werelds bestaan.

Oorspronkelijke titel: Qualcosa sui Lehman

Uit het Italiaans vertaald door: Els van der Pluijm

paperback met flappen

15x23 cm.

800 pagina's

ISBN 9789028427228

prijs € 29,99

Alle leverbare titels van deze auteur:

Er is iets met de Lehmans

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Johannes Vermeerstraat 63, 1071 DN Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)