Boek
Auteur

- De verzuimcoördinator
 

Een man leidt een schaduwbestaan en wanneer zijn bedrog uitkomt, verlaat hij zonder enige uitleg zijn gezin. Daarna is niets meer wat het was. Wat is er nog waar van wat er geweest is? De geschiedenis moet herschreven worden. Maar hoe doe je dat wanneer je over onvoldoende informatie beschikt? Nicole Montagne gebruikt een persoonlijke ervaring voor een verhaal over kijken en zien. Ze stond er met haar neus bovenop en heeft het niet gezien. Hoe kon dat gebeuren? En in welke situaties is het nu bedrog, of juist een kunst om onzichtbaar te zijn? Zoals Montagne in enkele essays laat zien, was men daar indertijd in communistisch Europa bijvoorbeeld ijzersterk in. Kortom: kunnen we de ander wel kennen? En: binnen de beeldende kunst geldt niet zelden het adagium ‘er staat niet wat er staat’. Maar wat staat er dan wel?

De pers over Nicole Montagne:

‘Montagne is scherp, formuleert heel precies, en registreert allesrnmet een kunstenaarsoog. Wat is het een genot om door haar bril mee ternkijken!’ Literair Nederland

paperback met flappen

13,5x21 cm.

192 pagina's

ISBN 9789028427600

prijs € 18,99

Alle leverbare titels van deze auteur:

De verzuimcoördinator

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)