Boek
Auteur

- Kracht
 

Richard Kracht, hoogleraar rethorica in het Duitse Tübingen, heeft een slecht huwelijk en zit financieel aan de grond. Om de scheiding te bekostigen doet hij mee aan een prijsvraag die een steenrijke internetondernemer in Silicon Valley heeft uitgeschreven. Wie in een voordracht van 18 minuten, te houden aan Stanford University, het beste antwoord geeft op de vraag waarom alles wat bestaat goed is en hoe we het toch kunnen verbeteren, wint een miljoen dollar. Kracht reist af naar Stanford en begint te werken aan een overtuigend betoog. Maar tijdens het schrijven moet hij onder ogen zien dat zijn eigen leven haaks staat op de stelling. Het leidt tot zijn ondergang.

De pers over Kracht:

Kracht is niet alleen een erg intelligent maar ook een erg grappig boek.’ Neue Zürcher Zeitung

‘Deze fulminante roman vertelt over de botsing tussen Old Europe en New Economy. De koele intellectualiteit van deze auteur is een verademing in een tijd waarin er weinig positieve aandacht is voor bespiegelend proza.’ Frankfurter Allgemeine Zeitung

Oorspronkelijke titel: Kraft

Uit het Duits vertaald door: Gerrit Bussink

paperback met flappen

13,5x21 cm.

240 pagina's

ISBN 9789028427419

prijs € 19,99

Alle leverbare titels van deze auteur:

Het voorjaar van de barbaren

Kracht

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)