Boek
Auteur

- Het Japanse winkeltje
 

De jonge en verlegen Pamela droomt ervan om geisha te worden. Thad is een stille jongen uit de provincie die samoerai wil worden. Op een dag stapt hij het Japanse winkeltje in Parijs binnen waar Pam bonsaiboompjes verkoopt. Het is liefde op het eerste gezicht, en hun gezamenlijke obsessie voor Japan versterkt hun band. Maar op een dag verdwijnt Thad zonder bericht. Pam weet zeker dat hij in Japan is en besluit hem daar te gaan zoeken. Ze is nooit verder geweest dan het provinciestadje onder de rook van Parijs, en ze spreekt geen Japans.

Het Japanse winkeltje is een melancholieke en lichtvoetige debuutroman, een verhaal over dromen die bedrog zijn maar soms ook niet. En er valt een les te leren: liefde is accepteren dat de ander niet is wie jij wilt dat hij is. Het vreemde land Japan, waar Pamela en Thad losgesneden zijn van alles wat ze kennen en wat vertrouwd is, vormt voor dit verhaal het perfecte decor.


De pers over Het Japanse winkeltje:

‘Niet alleen een boeiende, maar ook een leerzame roman.' Friesch Dagblad

‘Charmant en filmisch coming-of-age verhaal.***’ Gazet van Antwerpen

‘Charmant boekje dat plezierig wegleest.***’ Algemeen Dagblad

‘Artus ironiseert de japonnerie van Pamela en Thad, maar zo dat ze de sympathie van de lezer niet verliezen.***’ Leeuwarder Courant

‘(…) Tot de laatste bladzijde blijf je je afvragen hoe dit afloopt. Een aanrader.****’ Hebban.nl

Oorspronkelijke titel: La petite boutique japonaise

Uit het Frans vertaald door: Martine Woudt

paperback met flappen

13,5x21 cm.

256 pagina's

ISBN 9789028427358

prijs € 19,99

Alle leverbare titels van deze auteur:

Het Japanse winkeltje

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)