Boek
Auteur

- Over de Taag
 

Psychiater Ernest Bas worstelt met de dood van zijn vrouw Clarissa. Hij heeft haar psychische desintegratie niet zien aankomen en probeert daarmee in het reine te komen. Ernest geeft zijn baan op en verhuist naar Lissabon, waar Isaura woont, de halfzus van Clarissa. Hij hoopt dat zij hem kan helpen Clarissa’s overlijden te verwerken, omdat zij het dichtst bij haar stond. Door het intensieve contact met Isaura komt een traumatische gebeurtenis uit zijn jeugd naar boven. Dat dwingt Ernest onder ogen te zien dat het beeld dat hij van zichzelf heeft, niet strookt met de feiten. Wie is hij nu werkelijk? En wie was hij vroeger? Geleidelijk overwoekert het verleden het heden, en Ernest ziet zich gedwongen zijn eigen geschiedenis te herschrijven.

Over de Taag is een indringende psychologische roman over de worsteling van een psychiater met problemen en inzichten die krachtiger zijn dan hijzelf.


‘Een intrigerende roman (..) Mooi en overtuigend, en met de nodige humor laat hij zien hoe de psychiater met zichzelf in de slag gaat, hoe hij zijn eigen geschiedenis en onvermogen onderzoekt en hoe hij gaat twijfelen aan rotsvast in zijn gedachten verzonken denkbeelden die voor de waarheid doorgaan.’ Parool

'Dit is een knap geschreven roman, vol lagen, ideeën en uitstapjes die er niet toe lijken te doen, maar die allemaal gaan over de complexe psyche van de mens. Een psyche die bovenal beïnvloed wordt door de tijd, de herinnering en de behoefte om geliefd te zijn. Mooie taal, humor en zeer rake beschrijvingen maken dit tot een complexe roman die na lezing tot nadenken stemt.’ NBD Biblion

Hans Dekkers is ‘iemand die de Kunst van het Schrijven tot in de puntjes beheerst’.
Juryrapport Halewijnprijs 2019

paperback met flappen

13,5x21 cm.

224 pagina's

ISBN 9789028427310

prijs € 19,99

Alle leverbare titels van deze auteur:

De bedwelmingsman verroert zich

Een uil in de zon

Isis

Lijkenbitter

Over de Taag

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)