Boek
Auteur

- Pleidooi voor de rechten van de vrouw
 

Terwijl de Franse Revolutie nog volop in beweging was, schreef de oermoeder van het feminisme, Mary Wollstonecraft, in 1792 haar Pleidooi voor de rechten van de vrouw. Daarin trok zij ten strijde tegen de achterstelling die vrouwen al sinds mensenheugenis moesten ondergaan en tegen de vooroordelen die vooraanstaande denkers uit die tijd over vrouwen koesterden. Vrouwen moesten wat haar betreft in alle opzichten dezelfde kansen krijgen als mannen. Ze moesten beroepen kunnen uitoefenen en bijvoorbeeld medicus of vroedvrouw kunnen worden. En vrouwen hoorden vertegenwoordigd te zijn in de politiek, zodat ze zich de wet niet langer hoefden te laten voorschrijven door mannelijke politici. Wollstonecraft schreef haar Pleidooi met grote felheid en levendigheid.

'Mooi, fel en schandalig genoeg ruim tweehonderd jaar later nog helemaal geen overbodig boek.'De Volkskrant

'Mary Wollstonecraft trok al in1792 ten strijde tegen de achterstelling van de vrouw. Haar schotschrift tegen paternalisme blijft revolutionair.' De Standaard

Oorspronkelijke titel: A Vindication of the Rights of Woman

Uit het Engels vertaald door: W.F. Visser

gebonden

12,5x20 cm.

400 pagina's

ISBN 9789028427013

prijs € 19,99

Alle leverbare titels van deze auteur:

Pleidooi voor de rechten van de vrouw

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)