Boek
Auteur

- Eerste familie
 

Het gezin Palermo emigreert omstreeks 1900 van Sicilië naar New York, in de hoop op een betere toekomst. In de wijk Little Italy proberen vader Luigi en moeder Carmela een eerzaam bestaan op te bouwen, maar aan de greep van de maffia is nauwelijks te ontkomen. In een klimaat van armoede en afpersing groeien de kinderen van Luigi en Carmela op. Eerste familie is het verhaal van Carmela die het gezin bij elkaar wil houden, en haar kinderen die hun eigen weg gaan.

Centraal staat de strijd tussen de oudste zoon Frank, een eerlijke politieagent, en zijn jongere broer Sal, een ambitieuze crimineel. Wanneer Sal de plaats wil innemen van een maffiabaas, zet hij daarmee zijn leven op het spel. De enige die hem nog kan redden is Frank, maar het is de vraag of die dat wil. Komt familie altijd op de eerste plaats?

Eerste familie is een pageturner, spannend, vol cliffhangers en met heftige familieconflicten. De roman biedt een beklemmend beeld van het leven van Italiaanse migranten in New York tussen 1900 en 1920. Ze hebben hun geboortegrond verlaten voor een beter leven in Amerika, maar van hun dromen blijft weinig over wanneer ze er eenmaal zijn, en terug kunnen ze niet.

Oorspronkelijke titel: Prima famiglia

Uit het Italiaans vertaald door: Philip Supèr

paperback

15x23 cm.

480 pagina's

ISBN 9789028427051

prijs € 22,99

Alle leverbare titels van deze auteur:

Eerste familie

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)