Boek
Auteur

- De dag dat ik Jezus ontmoette
 

In 2009 ontmoette Charlotte Rørth in een Spaans kerkje Jezus. Een Jezus die tot haar sprak. Rørth, een bekende Deense onderzoeksjournaliste, kon noch wilde haar ogen en oren geloven. Wat was haar overkomen? Welke geestelijke en lichamelijke mechanismen waren er aan het werk geweest toen ze Jezus zag? Met haar verstand kan ze er niet bij, maar haar hele wezen is ervan doordrongen dat de verschijning van Jezus geen verzinsel was. Om te begrijpen wat er gebeurd was verdiepte ze zich in wetenschappelijke literatuur en sprak ze met theologen, psychologen, priesters en dominees. Aan het einde van haar onderzoek heeft ze geen andere keuze dan na lang twijfelen te aanvaarden dat ze Jezus echt heeft ontmoet.

Haar verhaal van deze persoonlijke en openhartige zoektocht is pakkend en meeslepend geschreven. Maar het ware belang van dit boek ligt in wat Charlotte’s Jezus haar meegaf. Die Jezus staat voor verbinding als uitweg uit het huidige pessimisme dat in ons deel van de wereld lijkt te heersen. Het is een boek van hoop, die we hard nodig hebben. De dag dat ik Jezus ontmoette werd dan ook meteen omarmd door het publiek en het kreeg enorme aandacht. Charlotte Rørth is nu een van Denemarkens meest gewilde sprekers.

Pers over De dag dat ik Jezus ontmoette
‘Dit boek verdient het gelezen te worden.’ The Christian Daily

‘Het enthousiasme straalt van de bladzijden af.’ Nordjyske

‘Een bewonderenswaardig en dapper boek.’ Weekendavisen

Oorspronkelijke titel: Jeg mødte Jesus - Bekendelser fra en modvilligt troende

Uit het Deens vertaald door: Annelies van Hees

paperback met flappen

13,3x21 cm.

192 pagina's

ISBN 9789028427068

prijs € 17,99

Alle leverbare titels van deze auteur:

De dag dat ik Jezus ontmoette

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)