Boek
Auteur

- Netwerk in eclips
 

Een baanbrekend essay over hoe internet de ontwikkeling van poëzie heeft beïnvloed

In de laatste tien jaar is op weblogs en sociale media een literaire cultuur opgebloeid ‘van onderop’, vanuit de grenzeloze mogelijkheden van het internet, zonder bemiddeling van grote institutionele spelers. Tot wat voor soort poëzie heeft dit geleid? En kan er nog vernieuwing zijn als er geen grenzen aan snelheid en toegankelijkheid zijn? Aan de hand van werk van auteurs als Jeroen Mettes, Gertrude Stein, Arjen Duinker, Thoreau, Goldsmith en Scalapino onderzoekt Samuel Vriezen deze vragen. Hij situeert ze in een bredere wereld van muziek, beeldende kunst en politiek, en signaleert de punten waarop het alomvattende netwerk stukloopt.

Samuel Vriezen heeft veel gepubliceerd over dit onderwerp – op zijn weblog ‘Vriezen vindt’, op internetfora, op sociale media en in tijdschriften. Hij heeft zijn teksten grondig bewerkt en uitgebreid voor dit boek. Een bewuste keuze, want er is geen beter hulpmiddel voor een genuanceerd betoog dan een boek, geen indringender dialoogbevorderaar tussen schrijver en lezer dan een boek. Het internet blijft, maar het boek beklijft.

'Als Netwerk in eclips hebt gelezen, begrijp je moderne poëzie en moderne kunst veel beter én je hebt een nieuwe visie op de huidige 'meningenmaatschappij' gekregen.' FD

'Netwerk in eclips is een boek dat er zijn mag en volop in de schijnwerpers van de ‘bovenwereld’ kan staan.' - literairnederland.nl

paperback

13,5x21 cm.

352 pagina's

ISBN 9789028426856

prijs € 29,99

Alle leverbare titels van deze auteur:

4 zinnen

Netwerk in eclips

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)