Boek
Auteur

- De figurante
 

De IsraŽlische Nogah is harpiste bij het Gelders Orkest. Ze leidt een rustig leven in Arnhem, totdat ze door omstandigheden is gedwongen voor een aantal maanden terug te keren naar Jeruzalem. In de wijk waar ze is opgegroeid en waar ze tot haar scheiding heeft gewoond, is veel veranderd. De oude bewoners hebben plaatsgemaakt voor een steeds grotere groep ultra-orthodoxe Joden.

Om de tijd te doden en wat geld bij te verdienen, treedt Nogah op als figurante in films en tv-series die in Jeruzalem worden opgenomen. Daardoor dringt het besef tot haar door dat ze na haar scheiding ook een figurante in haar eigen leven is geworden. Ze wordt verscheurd door een innerlijk conflict: blijven tegemoetkomen aan de verwachtingen van haar omgeving, of haar eigen geluk en verlangens nastreven. Yehoshuaís inzicht in de menselijke psyche en zijn grootse stilistische vermogen maken van Nogah een van de krachtigste en meest veelzijdige vrouwen in de hedendaagse literatuur.

'Schijnbaar moeiteloos en aandacht portretteert Yehoshua een heel gezin, met een eigen historie. Hij blinkt uit in exacte, psychologische portretten van zijn personages, maakt de drijfveren achter hun handelen invoelbaar, in typische, grappige dialogen.' Nederlands Dagblad

Oorspronkelijke titel: Nitsevet

Uit het Hebreeuws vertaald door: Sylvie Hoyinck

paperback met flappen

13,5x21 cm.

304 pagina's

ISBN 9789028426412

prijs € 24,99

Alle leverbare titels van deze auteur:

De bevrijdende bruid

De figurante

De minnaar

De missie van de human-resourcesmanager

Het eerbetoon

Kijken in de spiegel

Kijken in de spiegel. Over verzoening, identiteit en de toekomst van IsraŽl

Meneer Mani

Open hart

Reis naar het einde van het millennium

Vriendschappelijk vuur

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)