Boek
Auteur


 Klik op cover voor een leesfragment.
 (N.B. Hiervoor heeft u Adobe Reader nodig.)

- De straat van Magdalena
 

Een oude vrouw vertelt haar kleinzoon hun wonderlijke en tragische familiegeschiedenis. Ze haalt herinneringen op aan talrijke, soms magische gebeurtenissen, zoals die keer toen een jongen over het water van een rivier liep, of de vloek van een jong meisje dat al haar wensen vervuld zag, of de terugkeer van een man die aan het Panamakanaal werkte en daar de liefde van zijn leven ontmoette. Tezamen vertellen deze verhalen over de pracht van een leven waarin de werkelijkheid magisch kan worden en het magische werkelijkheid.

Jorge Galán is een begenadigd verteller van knap verweven verhalen die worden verteld in een eenvoudig, vlot en mooi proza. De verhalen bestrijken een eeuw leven in El Salvador en hebben alle de boodschap: sta altijd open voor het onverwachte. De straat van Magdalena is een ode aan het vertellen, een liefdesverklaring aan het leven, voor liefhebbers van het magisch realisme van Isabel Allende en Gabriel García Márquez.


De pers over De straat van Magdalena:

‘Een bedwelmende familiesage die de geschiedenis van de laatste eeuw in El Salvador weerspiegelt.’ Noordhollands Dagblad

‘In stilistisch opzicht prachtig.’ Boekenkrant

‘Met mooie beeldspraak, eenvoudige woorden en simpele zinnen schildert Galán een wereld waaraan de lezer zich moeiteloos overgeeft. *****’ Hebban

Oorspronkelijke titel: La habitación al fondo de la casa

Uit het Spaans vertaald door: Marjan Meijer

paperback met flappen

13,5x21 cm.

224 pagina's

ISBN 9789028426429

prijs € 19,99

Alle leverbare titels van deze auteur:

De straat van Magdalena

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)