Boek
Auteur

- Een rijbroek uit Canada
 

Vijftig jaar dichterschap! Een kloeke bloemlezing uit het omvangrijke werk van Hans van de Waarsenburg, samengesteld door de dichter zelf.

Een rijbroek uit Canada is een beredeneerde uitgave waarin Van de Waarsenburg het accent legt op de jaren na 1980, waarin hij afstand heeft genomen van de onstuimige ‘powezie’ uit zijn Sturm und Drang-periode van de roerige jaren 1960 en 1970. Met deze gecondenseerde bloemlezing van ruim 250 gedichten als resultaat.

Het boek, dat kort na zijn onverwacht overlijden verschijnt, wordt geopend met een voorwoord van de auteur waarin hij zijn keuze verantwoordt, en afgesloten met een nawoord van dichter Daan Cartens.


De pers over Een rijbroek uit Canada:

‘Deze liefdevol samengestelde bundel is eigenlijk drie boeken in één: een verzameling van indringende gedichten, een afspiegeling van de maatschappelijke realiteit en de ontwikkeling van het historisch besef en een autobiografische schets van de ontwikkeling van een betrokken, authentieke en eigenwijze dichter.’ Eindhovens Dagblad

‘Nostalgisch, maar nooit sentimenteel en altijd kraakhelder, zonder dat het werk oppervlakkig wordt.’ NBD Biblion

paperback met flappen

13,5x21 cm.

256 pagina's

ISBN 9789028426528

prijs € 34,99

Alle leverbare titels van deze auteur:

Azul

Een rijbroek uit Canada

Schaduwgrens

Waar de wegen waren

Wie hier nog komt

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)