Boek
Auteur

- Ping! Waar goede ideeŽn vandaan komen
 

Ook verkrijgbaar als E-book!
(ISBN: 9789028441576)


Waarom heeft de een veel meer goede ideeŽn dan de ander? Is creativiteit een bijzondere gave of kun je het leren? En hoe ontstaan goede ideeŽn eigenlijk?

Het creatieve proces is sinds enige jaren onderwerp van serieus wetenschappelijk onderzoek. Wetenschapsjournalist Bas Kast laat zien tot welke verrassende inzichten dat heeft geleid.

Kast sprak met wetenschappers als neurologen, psychologen en taalkundigen, en stak zijn licht op bij creatieve professionals als architecten en componisten. Op zoek naar de bron van creativiteit stelde hij zich als proefkonijn beschikbaar. Hij liet zijn hersenen bekabelen, onderwierp zich aan meditatieoefeningen, werd onder hypnose gebracht, smeerde zijn boterhammen andersom en associeerde erop los. De resultaten van zijn onderzoek toetste hij aan de ontwikkeling, de werkwijze en de beslissende ping!-momenten van hoogcreatieve mensen Ė van Ludwig van Beethoven tot J.K. Rowling, van Albert Einstein tot Mark Zuckerberg.


De pers over Ping!:

Ď3 redenen om dit boek te lezen: de auteur bespreekt creativiteitstips die wťl werken; het boek helpt vastgeroeste denkpatronen doorbreken; en de auteur doet suggesties voor creatieve teams.í Psychologie Magazine

Oorspronkelijke titel: Und plŲtzlich macht es Klick!

Uit het Duits vertaald door: Marjolijn Stoltenkamp

Gebonden, met stofomslag

12,5x20 cm.

240 pagina's

ISBN 9789028426436

prijs € 19,99

Alle leverbare titels van deze auteur:

De liefde en waar de hartstocht vandaan komt

Hoe de buik het hoofd helpt denken. De intelligentie van het onbewuste en de kracht van de intuÔtie

Kies je gelukkig!

Ping! Waar goede ideeŽn vandaan komen

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)