Boek
Auteur


 Klik op cover voor een leesfragment.
 (N.B. Hiervoor heeft u Adobe Reader nodig.)

- Zondagskind
 

Ook verkrijgbaar als E-book!
(ISBN: 9789028441385)


Een intrigerend verhaal over de grenzen tussen wet en moraal en tussen vertellen en verzwijgen

Risto Salin stapt uit zijn huwelijk, zegt zijn baan op en gaat in het huisje wonen dat hij heeft geërfd van zijn grootmoeder. Deze Saida heeft hem opgevoed, maar hij heeft haar nooit echt leren kennen. Over haar verleden zweeg ze tot in het graf. Risto wil uitzoeken waarom, want hij wil weten of daar zijn eigen rusteloosheid vandaan komt.

Risto’s naspeuringen voeren hem terug naar Saida’s jeugdjaren in de eerste decennia van de twintigste eeuw en de burgeroorlog die Finland toen verscheurde. Zijn ontdekkingen dwingen hem om het leven van zijn grootmoeder en de heersende opvattingen over de burgeroorlog te herzien. Dat heeft ingrijpende gevolgen voor de manier waarop hij zelf in het leven staat.


De pers over Zondagskind:

‘Tien jaar wachten wordt beloond.’ De Volkskrant

‘Op een afstandelijke toon, die toch meelevend is, schetst Lander de ervaring van een hele reeks dorpelingen. De roman toont hoezeer primitieve instincten in oorlogstijd primeren op de ideologie.’ Trouw

‘Net als in haar eerdere boeken weet de Finse Leena Lander (1955) ook in Zondagskind geschiedenis en een spannend verhaal weer moeiteloos te mengen.’ Noordhollands Dagblad

Oorspronkelijke titel: Liekin lapset

Uit het Fins vertaald door: Marja-Leena Hellings

paperback met flappen

13,5x21 cm.

384 pagina's

ISBN 9789028426191

prijs € 24,99

Alle leverbare titels van deze auteur:

Het bevel

Het bevel

Het huis met de zwarte vlinders

Laat de storm komen

Zondagskind

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)