Boek
Auteur


 Klik op cover voor een leesfragment.
 (N.B. Hiervoor heeft u Adobe Reader nodig.)

- De erven Oppermann
 

Ook verkrijgbaar als e-book!
(ISBN: 9789028441415)

Een visionaire en spannende roman uit 1933 die beschrijft wat Duitsland met de opkomst van de nazi’s te wachten staat. Het boek werd verboden en verbrand.

De Joodse familie Oppermann onderschat de gewetenloosheid van de nazi’s volledig. Gustav, een journalist, is de enige die na de brand in de Reichstag vlucht, de andere leden van de familie blijven. Martin wordt door de nazi’s gearresteerd en Edgar wordt de toegang tot de kliniek waar hij werkt ontzegd. Het enige kind van Martin wordt op school door zijn leraar, een fanatieke nazi, zo ernstig mishandeld dat het de jongen tot zelfmoord drijft. En Gustav eindigt uiteindelijk in een concentratiekamp.

De lezing van deze roman is ook nu nog een verpletterende ervaring. Niet alleen de gebeurtenissen zelf grijpen de lezer bij de keel, maar ook de observaties van menselijk opportunisme en extreme maar noodzakelijke geestelijke buigzaamheid zijn nog altijd actueel.

De erven Oppermann laat zich lezen als het vervolg op Feuchtwangers geniale roman Succes.

Grote literatuur en een waarschuwing voor het heden


De pers over De erven Oppermann:

‘Lion Feuchtwanger verdient het niet ten prooi te vallen aan de vergetelheid, integendeel: zijn spannend geschreven romans hebben niets aan actueel belang ingeboet.’ NRC Handelsblad

‘Een stilistisch puntgave roman, misschien wel de beste roman ooit over willekeur en over de moed om je daar tegen teweer te stellen. Indrukwekkend.’ Guus Bauer, tzum.info

Oorspronkelijke titel: Die Geschwister Oppermann

Uit het Duits vertaald door: Beate Keizer-Zilversmidt

paperback met flappen

15x23 cm.

368 pagina's

ISBN 9789028426085

prijs € 19,95

Alle leverbare titels van deze auteur:

De erven Oppermann

De lelijke hertogin

Succes

Succes

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)