Boek
Auteur


 Klik op cover voor een leesfragment.
 (N.B. Hiervoor heeft u Adobe Reader nodig.)

- Het voorjaar van de barbaren
 

Ook verkrijgbaar als E-book!
(ISBN: 9789028441330)

Preising, de hoofdpersoon van dit geraffineerd vertelde verhaal, heeft een fabriek in Zwitserland geërfd. Op zakenreis in Tunesië belandt hij in een resort in een oase, waar net de voorbereidingen voor een huwelijk in volle gang zijn. Rijke, jonge Engelsen uit de Londense City hebben vrienden en familie om zich heen verzameld voor een groot feest en zijn al druk aan het vieren, terwijl de signalen van de economische crisis steeds luider worden.

Als de huwelijksgasten nog in hun bed liggen bij te komen van de vermoeienissen van het exorbitante feest, wordt in Engeland het staatsbankroet bekendgemaakt. Dan wordt het snel duidelijk: gestrand in de woestijn, met geblokkeerde creditcards, plotseling overladen met schulden en werkloos geworden, is het maar een kleine stap naar de barbarij. Als Zwitser blijft Preising gespaard voor de ergste gevolgen van het Britse bankroet, maar ook hij komt er niet heelhuids vanaf.

Het voorjaar van de barbaren is spannend, komisch, slim en boos tegelijk. Met onvergetelijke beelden en een rijke, soepele taal legt het de menselijke zwaktes bloot en raakt het onze huidige tijd midden in het hart.


De pers over Het voorjaar van de barbaren:

‘De verleiding is groot om Het voorjaar van de barbaren tot literaire pendant te bombarderen van Dit kan niet waar zijn van Joris Luyendijk.’ Dagblad de Limburger

‘Een briljante novelle over de financiële crisis.’ Trouw

‘Een humoristische roman.’ Flow

‘Humorvol, bitterzoet en tegelijkertijd messcherp genoemd.’ Literairnederland.nl

Het voorjaar van de barbaren doet denken aan werk van de Zwitserse schrijver Christian Kracht en dat van het Franse enfant terrible Michel Houellebec en is een fraaie aanklacht tegen onze uit de hand gelopen kapitalistische maatschappij.’ Hotel Boekenlust

Oorspronkelijke titel: Frühling der Barbaren

Uit het Duits vertaald door: Gerrit Bussink

gebonden

11,5x18 cm.

160 pagina's

ISBN 9789028426030

prijs € 17,95

Alle leverbare titels van deze auteur:

Het voorjaar van de barbaren

Kracht

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)