Boek
Auteur


 Klik op cover voor een leesfragment.
 (N.B. Hiervoor heeft u Adobe Reader nodig.)

- Palmen in de sneeuw
 

In 1953 verlaten twee broers de besneeuwde bergen van de Pyreneeën om hun fortuin te zoeken op een van de tropische eilanden van de Spaanse kolonie Equatoriaal-Guinea. Daar ontdekken ze op een plantage hoe zwaar het werk is dat moet worden verricht om de perfecte kwaliteit van de cacao te bereiken, maar vooral leren ze er de ware betekenis kennen van vriendschap, liefde, passie en haat. Als er ongeschreven wetten worden geschonden wanneer de liefde voor een inlandse vrouw opbloeit, zet dat de verstandhouding tussen de broers op scherp.

Jaren later, in 2003, krijgt een jonge vrouw, Clarence, een brief uit die tijd in handen waarin geschreven wordt over een onbekende inheemse vrouw die door haar vader op het eiland is achtergelaten, en zelfs van een haar onbekend kind. Heeft zij wellicht een halfbroer? Om de waarheid te achterhalen besluit Clarence hetzelfde avontuur aan te gaan als haar vader indertijd, en reist ze van het Spaanse stadje Huesca naar Equatoriaal-Guinea. Hier ontrafelt ze stukje bij beetje wat er gebeurd is, maar hoe dieper ze graaft, hoe confronterender de waarheid wordt. Is die waarheid wel het geheim dat ze wil blootleggen?


De pers over Palmen in de sneeuw:

‘Mooie debuutroman van Luz Gabás.’ – Flair

‘Een dikke winteravondroman vol familiegeschiedenis, geheimen en liefde.’ – Glamour

'Romantiek én een eerlijk beeld van de geschiedenis.' - Wegener Dagbladen

‘Het is een roman over liefde en verraad, maar ook een goed onderbouwd historisch verhaal.’ – Leidsch Dagblad

‘Houd je van lekker dikke, licht romantische boeken over familierelaties en oude geheimen dan zit je bij Luz Gabás goed. Ze vermengt romantiek, geschiedenis en spanning tot een broeierig verhaal waarin de hitte en het klamme klimaat van het land op de evenaar doordringen.’ - Must Reads

‘Een onvergetelijk verhaal vol spanning en passie waarin je je helemaal verliest.’ – ZIN

Oorspronkelijke titel: Palmeras en la nieve

Uit het Spaans vertaald door: Marjan Meijer

paperback met flappen

15x23 cm.

732 pagina's

ISBN 9789028425903

prijs € 24,95

Alle leverbare titels van deze auteur:

Als vuur in het ijs

Palmen in de sneeuw

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)