Boek
Auteur


 Klik op cover voor een leesfragment.
 (N.B. Hiervoor heeft u Adobe Reader nodig.)

- Aurore
 

Parijs 1880. Jules Fabre vertrekt vanuit zijn geboortedorp naar Parijs om er medicijnen te studeren. Hij huurt een kamer bij de uitvinder Dieulafoy. Het is hem ten strengste verboden het onderzoekslaboratorium in de kelder te betreden.

Algauw raakt Jules in de ban van Aurore, de dochter van de uitvinder, ook al gedraagt ze zich eigenaardig: ze beweegt zich als een slaapwandelaarster door het huis en reageert nauwelijks op zijn toenaderingspogingen. Aan de universiteit raakt Jules gefascineerd door de colleges van professor Brochard, die zijn hysterische patiëntes onder hypnose tot instrumenten van zijn wil maakt. Is Aurore ook een hysterica? Of lijdt ze aan narcolepsie? Wat is er met haar aan de hand?

Ondertussen glijdt Jules’ vader thuis steeds verder weg in een hersenziekte. Lucile, de zus van Jules, houdt hem hiervan in haar brieven op de hoogte. Ze vraagt hem ten slotte dringend naar huis te komen, maar Jules’ vertrek wordt belemmerd door raadselachtige moorden die in Parijs plaatsvinden. Wat Aurore daarmee te maken zou kunnen hebben, weigert Jules in te zien.

Aurore heeft de vaart en sfeer van een gothic novel en stelt tegelijk de vraag naar wat een mens tot mens maakt. Nooit schreef Kamphuis kleurrijker en meeslepender.


De pers over Aurore:

‘Volkomen eigen stem in een volstrekt unieke vertelling.’ – Dagblad de Limburger****

‘Een roman in de traditie van Edgar Allan Poe en tijdgenoten.’ – Gooi- en Eemlander

‘Een roman voor dromers, doordenkers en doe-het-zelfdetectives.’ – Medisch Contact

‘Met doeltreffende observaties, een evocatieve stijl en historische details voert Marco Kamphuis de lezer binnen in het Parijs van 1880.’ – NRC Handelsblad****

‘Het is knap hoeveel Kamphuis in het korte bestek van nog geen 160 bladzijden bijeen heeft gebracht. De sfeer in Parijs, de hysterie rond hysterie, de nieuwe experimenten in de wetenschap. En dat alles in een sprankelende heldere stijl.’ - Wegener dagbladen

‘Kamphuis heeft zichzelf wederom bewezen.’ – Literairnederland.nl

‘Een historische roman die je niet meer loslaat.’ – Hebban.nl

paperback met flappen

13,5x21 cm.

160 pagina's

ISBN 9789028425996

prijs € 17,95

Alle leverbare titels van deze auteur:

Aurore

De prijs

Een rusteloos leven

Havik

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)