Boek
Auteur


 Klik op cover voor een leesfragment.
 (N.B. Hiervoor heeft u Adobe Reader nodig.)

- Republiek van rivaliteiten
 

In een levendige stijl en aan de hand van verrassende anekdotes en details schetst Piet de Rooy het onstuimige verhaal van Nederland in de afgelopen twee eeuwen. Het is het verhaal van een samenleving die uit aanhoudende rivaliteiten moest worden opgebouwd. In deze herziene en uitgebreide uitgave laat hij zien hoe dit historische gegeven doorwerkt tot in onze huidige tijd.

‘Een knap uitgebalanceerde geschiedenis.’– de Volkskrant

‘De Rooy blijft prikkelen en heeft een ontwapenende nuchterheid.’ – Trouw

‘Grote ontwikkelingen worden geschetst in het miniatuur van een treffend citaat of in een uitleg waarin helderheid en precisie elkaar naar de kroon steken.’ – NRC Handelsblad

‘Uiterst vlot geschreven en bij vlagen welhaast spannend [...] een boek van de grote gedachte en de brede beweging.’ – De Groene Amsterdammer

Piet de Rooy (Rotterdam, 1944) is emeritus hoogleraar Nederlandse geschiedenis vanaf de middeleeuwen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schreef onder meer over de geschiedenis van het onderwijs en opvoeding, over Amsterdam en over de sociaal-democratie in Nederland.

paperback

14x22 cm.

304 pagina's

ISBN 9789028425729

prijs € 19,95

Alle leverbare titels van deze auteur:

De Nederlandse Darwin

Een geschiedenis van het onderwijs in Nederland

Ons stipje op de waereldkaart

Openbaring en openbaarheid

Republiek van rivaliteiten

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)