Boek
Auteur


 Klik op cover voor een leesfragment.
 (N.B. Hiervoor heeft u Adobe Reader nodig.)

- Het bloed van onschuldigen
 

Ook verkrijgbaar als E-book!
(ISBN: 9789028440784)

In de dertiende eeuw schrijft monnik Julianus in het geheim een kroniek over de bestorming van de kathaarse burcht Monségur in de Franse Languedoc. Ontzet beschrijft hij ook de gruweldaden van de kerk en de Franse hertogen tegen de weerloze bewoners. Maar eens, zo gelooft de monnik, zal het bloed van onschuldigen worden gewroken.

Eeuwen later, aan het begin van de 21ste eeuw, plant een nakomeling van de kathaarse graaf d’Amis een aanslag op de katholieke kerk om de wraakvoorspelling in de kroniek in te lossen. Samen met islamitische fundamentalisten wil hij drie kerken – in Rome, aan de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela en in Jeruzalem – tegelijkertijd opblazen. Ook in İstanbul wil hij een aanslag op een moskee laten plegen om een totale oorlog tussen christendom en islam te ontketenen.

Een speciale eenheid van de Europese geheime dienst krijgt lucht van de zaak en probeert samen met de CIA en een afvaardiging van het Vaticaan het onheil te voorkomen. Een wedloop met de tijd begint.

‘Het beste boek van Julia Navarro.’ – El Mundo
‘Julia Navarro is een van de grootste schrijfsters van Spanje.’ – La Vanguardia

Oorspronkelijke titel: La sangre de los innocentes

Uit het Spaans vertaald door: Henk van den Heuvel

paperback

15x23 cm.

624 pagina's

ISBN 9789028425545

prijs € 24,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

Het bloed van onschuldigen

Schiet maar, ik ben toch al dood

Zeg me wie ik ben

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)