Boek
Auteur


 Klik op cover voor een leesfragment.
 (N.B. Hiervoor heeft u Adobe Reader nodig.)

- Niet alle smeerlappen komen uit Wenen
 

In november 1917 vorderen oprukkende Oostenrijkse en Duitse troepen in het noordoosten van ItaliŽ het landhuis van de familie Spada. Enkele officieren worden er ingekwartierd. Aanvankelijk verloopt dit gedwongen samenleven harmonieus want de Spadaís en de commandant van de Duitsers, baron von Feilitzsch, zijn van adel en zij gedragen zich naar de omgangscodes die de Europese adel deelt.

Al wordt de oorlogssituatie steeds grimmiger, toch ontstaat er tussen de baron en de vrouw des huizes een zeker respect en wederzijdse waardering. Maar de verhoudingen komen op scherp te staan wanneer de zeventienjarige Paolo, een van de leden van de familie, in contact komt met mensen van het verzet. Zonder dat hij daar echt voor kiest, wordt zijn rol in dat verzet steeds belangrijker.

Wat voor Paolo begon als een spannend avontuur, wordt bittere ernst wanneer hij en enkele van zijn familieleden worden verraden en opgepakt.

Andrea Molesini vertelt in meeslepende stijl een verhaal over de betrekkelijkheid van het goede en de dictatuur van het kwaad. Zijn roman over een adellijke familie speelt zich af in de Eerste Wereldoorlog, de periode dat de teloorgang van de oude wereld onafwendbaar was geworden. Niet alle smeerlappen komen uit Wenen werd bekroond met de Premio Campiello, een van de belangrijkste literaire prijzen in ItaliŽ.

Oorspronkelijke titel: Non tutti i bastardi sono di Vienna

Uit het Italiaans vertaald door: Marieke van Laake

paperback

13x21 cm.

288 pagina's

ISBN 9789028425538

prijs € 19,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

Niet alle smeerlappen komen uit Wenen

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)