Boek
Auteur


 Klik op cover voor een leesfragment.
 (N.B. Hiervoor heeft u Adobe Reader nodig.)

- Nacht op de rivier
 

Een voormalige schrijver nodigt zeven vrienden uit voor een bezoek op zijn woonboot op de rivier de Morava. De eerste verrassing beleven de vrienden wanneer ze aan boord van de boot komen. De ex-schrijver, die altijd afstand tot vrouwen hield, ontvangt hen nu met aan zijn zijde een vrouw. Is zij zijn geliefde? Werkt ze voor hem? Na het eten vertelt de schrijver een lang verhaal, af en toe onderbroken door de anderen, over een reis door Europa. Maar was hij werkelijk op de vlucht voor gevaar, voor een vrouw die hem met de dood bedreigde? En wat moet je je voorstellen bij een symposium over lawaai, waaraan de schrijver zegt deelgenomen te hebben in Spanje? Is hij echt op een bijeenkomst van alle mondorgelspelers ter wereld in Wenen geweest? Waarom wil hij nu de woonplaats van zijn gestorven vader in Duitsland bezoeken? En waar heeft hij die vrouw ontmoet? En: heeft hij die reis eigenlijk wel gemaakt?

Nacht op de rivier is een unieke ontdekkingsreis naar de kern van ons bestaan.’ ***** - De Limburger

‘Een eerbetoon aan de kracht van literatuur.’ **** - NRC Handelsblad

‘Zo hebben we Peter Handke nog niet eerder gezien. De schrijver van Nacht op de rivier is jong, helder en meedogenloos, ook tegenover zichzelf.’ – Süddeutsche Zeitung

‘Stilistisch het soepelste, meest bevrijdende en meest persoonlijke boek van Peter Handke.’ – Focus

Oorspronkelijke titel: Die morawische nacht

Uit het Duits vertaald door: Gerrit Bussink

paperback met flappen

13x21 cm.

336 pagina's

ISBN 9789028425095

prijs € 34,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

Kali

Nacht op de rivier

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)