Boek
Auteur

- De droom van Baudelaire
 

Centraal in De droom van Baudelaire staat een droom die zich afspeelt in een enorm bordeel, dat ook een museum is. Het is de enige droom van Baudelaire waarover hij ooit heeft geschreven. Erbinnen komen gaat vanzelf, maar eruit komen is moeilijk. Dat gaat via een web van verhalen waar niet alleen de dromer bij betrokken is, maar ook alles om hem heen. En daarbij vallen twee schilders op over wie Baudelaire met grote scherpzinnigheid heeft geschreven: Ingres en Delacroix, en twee andere schilders die dankzij hem relif krijgen: Degas en Manet.
Met extravagante verhalen, fascinerende interpretaties van gedichten en nauwgezette commentaren op hun schilderijen brengt Calasso het literaire en kunstzinnige Parijs in de tijd van Baudelaire tot leven.

Roberto Calasso laat in zijn boeken zien dat de moderne mens niet zonder mythen kan. Mythen doen ons beseffen dat ons leven minder maakbaar en controleerbaar is dan wij denken.

De lezer die Calasso op zijn grillige tocht volgt, wordt ruimschoots beloond: niet alleen met het ene prachtige verhaal maar ook met het ene briljante inzicht na het andere. Vrij Nederland

'Zolang er n uitgever is die het werk van Roberto Calasso boek na boek laat vertalen kan de situatie in de boekenwereld niet uitzichtloos worden genoemd.'
'Calasso is een verteller op het hoogste niveau van eruditie en concentratie' - Groene Amsterdammer

Oorspronkelijke titel: La folie Baudelaire

Uit het Italiaans vertaald door: Els van der Pluijm

paperback met flappen

13x21 cm.

366 pagina's

ISBN 9789028425019

prijs € 44,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

De bruiloft van Cadmus en Harmonica

De droom van Baudelaire

De gloed

De hemelse jager

Het onbenoembare heden

Het roze van Tiepolo

K.

Ka

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)