Boek
Auteur


 Klik op cover voor een leesfragment.
 (N.B. Hiervoor heeft u Adobe Reader nodig.)

- Zeg me wie ik ben
 

Ook verkrijgbaar als E-book!
(ISBN: 9789028440364)

Een onvergetelijke vrouw: bourgeois, revolutionair, minnares, spionne, moordenares.
Een pageturner: liefde, politiek, intrige en verraad.
Een monumentale roman over een allesbepalende keuze in het leven.


Een journalist wil meer te weten komen over zijn overgrootmoeder. Het enige wat van haar bekend is, is dat ze vlak voor de Spaanse Burgeroorlog het land ontvluchtte en daarbij haar man en kind achterliet.
Hij gaat op onderzoek uit en ontdekt wat voor bijzondere vrouw deze Amelia Garayoa is geweest, wier leven zich afspeelde in de grote politieke brandhaarden in het Europa van de 20ste eeuw: Spanje ten tijde van de Burgeroorlog, Rusland in de tijd van Stalin, nazi-Duitsland, fascistisch Italië en het naoorlogse Berlijn tot aan de val van de Muur in 1989.

Vier mannen veranderen het leven van Amelia voorgoed: de zakenman met wie ze een verstandshuwelijk aangaat, de revolutionair met wie ze wegvlucht, de journalist die haar aan de Britse geheime dienst voorstelt en de nazi die, ondanks zijn afschuw van Hitler, Duitsland nooit zal verraden. Geconfronteerd met onrechtvaardigheid en onvrijheid besluit de strijdvaardige Amelia, zelf het slachtoffer van een fatale keuze die ze vroeg in haar leven heeft gemaakt, dat ze niet langer neutraal kan blijven…

'Wij kennen die worsteling met de Spaanse Burgeroorlog niet, maar ook zonder dat is dit boek een enorme aanrader.' - Manda Heddema (boekhandel De Koperen Tuin in Goes) in BoekbladOorspronkelijke titel: Dime quién soy

Uit het Spaans vertaald door: Marjan Meijer

paperback met flappen

15x23 cm.

832 pagina's

ISBN 9789028424975

prijs € 24,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

Het bloed van onschuldigen

Schiet maar, ik ben toch al dood

Zeg me wie ik ben

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)