Boek
Auteur


 Klik op cover voor een leesfragment.
 (N.B. Hiervoor heeft u Adobe Reader nodig.)

- In de naam van TienKamelen
 

Het weeskind TienKamelen groeit op in een kasteel dat dienstdoet als rusthuis. De bejaarde bewoners, die niet altijd precies weten in welke tijd ze leven, zorgen voor haar opvoeding. Ze omringen haar met verhalen: over vroeger, over het dorp, over haar naam.
Maar het veilige leven blijft niet duren. Omdat TienKamelen geen papieren heeft, moet ze het rusthuis, het dorp, het land uit. Ze strandt in het zuiden van Europa en bouwt samen met andere buitenstaanders een nieuw bestaan op. Dat lukt echter niet zonder haar verleden onder ogen te komen.

In de naam van TienKamelen kaart op een verfrissende manier het actuele thema van mensen zonder papieren aan. In een opgewekte stijl verenigt Bouke Billiet maatschappijkritiek met intens leesplezier.

‘Vertel nog eens een verhaal, Bero.’
‘Ach kind. Een verhaal is altijd deel van een ander verhaal. Alle verhal’n bestaan altijd naast en in en dankzij elkaar, zoals jij en ik ook deel zijn van elkaars lev’n. ’t Is goed om elkaars verhal’n te kennen. Ze vertell’n ons wie we zijn.’
‘Waarom zouden we moeten weten wie we zijn?’
‘Je wilt toch niet slecht aflopen? Je verhaal vertelt je welke richting je uitgaat. Dat is de enige raad die ik je kan gev’n, kind: luister naar je eigen verhaal.’

paperback met flappen

13x21 cm.

232 pagina's

ISBN 9789028424791

prijs € 18,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

In de naam van TienKamelen

Wij waren Trojanen

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)