Boek
Auteur


 Klik op cover voor een leesfragment.
 (N.B. Hiervoor heeft u Adobe Reader nodig.)

- De ivoren olifant
 

Een mohammedaanse vorst en een christelijke koning betwisten elkaar de macht in Zuid-Spanje. Ze komen overeen dat de winnaar van vijf schaakpartijen de heerschappij over Sevilla krijgt. Vier partijen zijn gespeeld, maar pas eeuwen later, in 1755, ziet het ernaar uit dat de laatste schaakpartij kan beginnen, die het lot van de stad zal beslechten. Invloedrijke personen proberen echter uit alle macht te verhinderen dat deze beslissende partij wordt gespeeld.
Op Allerzielen van dat jaar doet een aardbeving Sevilla op zijn grondvesten schudden en beslist het lot van doña Julia. Nadat deze mooie weduwe de ramp heeft overleefd, besluit ze haar hart te volgen en dat leidt haar naar Léon Montenegro, de jonge, nieuwe medewerker van de drukkerij die zij beheert. Deze ondoorgrondelijke man wordt de liefde van haar leven, al weet doña Julia niet dat hij met een gevaarlijke geheime missie is belast die hij aan zijn nageslacht zal overdragen: de laatste schaakpartij mogelijk maken.

‘Intense levens en liefdes, en een magnifieke schildering van het 18de-eeuwse Sevilla.’ – Ildefonso Falcones, auteur van De kathedraal van de zee.

Oorspronkelijke titel: El elefante de marfil

Uit het Spaans vertaald door: Henk van den Heuvel

paperback

15x22 cm.

464 pagina's

ISBN 9789028424425

prijs € 24,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

Ars magica

De ivoren olifant

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)