Boek
Auteur

- Instorten
 

Het stadje Promenadia is in de greep van een seriemoordenaar. Zijn gruwelijke en willekeurige moorden houden iedereen gevangen in angst. Toch oefent het geweld op sommige inwoners een grote aantrekkingskracht uit. Zo willen drie studenten net als hij zoveel mogelijk dreiging en angst veroorzaken. Ze plannen een bomaanslag. Een zwangere vrouw, die in de ban van de seriemoordenaar komt, verlaat haar man voor hem. Haar man is een van de agenten die de dader moeten opsporen.
Ricardo Menéndez Salmón schrijft over de aantrekkingskracht van het kwaad – op slachtoffers, daders en toeschouwers. Hij laat zien hoe het ingezet kan worden om betekenis te geven aan een leven.

Van Ricardo Menéndez Salmón verscheen eerder De schending (2010), waarover de pers onder meer schreef:

‘In zijn boeken onderzoekt Salmón wat het kwaad doet met mensen. Salmón confronteert de lezer met terreur. Zijn lange zinnen drijven het tempo en de spanning op. Een roman die tot nadenken stemt!’ – Het Belang van Limburg

‘Salmón schetst een geheimzinnige atmosfeer, die naarmate het verhaal vordert steeds meer lading krijgt. Hij roept beelden op, bepaalt de sfeer vaak in slechts enkele zinnen.’ – Nederlands Dagblad

‘Klein van omvang, universeel wat betreft de thematiek.’ – Het Parool

Oorspronkelijke titel: Derrumbe

Uit het Spaans vertaald door: Bart Peperkamp

paperback

13x21 cm.

208 pagina's

ISBN 9789028423978

prijs € 17,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

De corrector

De schending

Instorten

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)