Boek
Auteur

- Het land van de angst
 

Carlos leidt een prettig en beschut leven met vrouw en kind, totdat hij ontdekt dat zijn zoontje op school wordt gepest, mishandeld en afgeperst. Vanaf dat moment krijgt de angst de overhand. Als hij vervolgens zelf wordt afgeperst en probeert zich van het probleem te bevrijden, zet zijn reactie een reeks gebeurtenissen in gang die op een tragisch einde afkoersen.

Het land van de angst is een nauwkeurig en briljant boek, met geweldige ironische passages.’ – El Mundo

Het land van de angst is een roman over een actueel thema: hoe mensen steeds meer geleid worden door hun angsten, hoe ze zich daarvan willen bevrijden en hoe dat uiteindelijk alleen maar leidt tot nog meer beklemmende gevoelens.
Carlos is bang dat zijn zoon zal worden ontvoerd, dat zijn vrouw zal worden verkracht. Hij is bang voor straatbendes en voor hangjongeren. Hij is bang voor alles wat zijn comfortabele leven bedreigt. En al weet hij dat zijn angsten hem worden aangepraat door de televisie, de kranten en de bladen, toch wordt zijn dagelijks leven er steeds meer door bepaald. Hoe onrealistisch de angsten van Carlos ook mogen zijn, ze krijgen steeds meer invloed op zijn werkelijkheid.

Oorspronkelijke titel: El país del miedo

Uit het Spaans vertaald door: Peter Gekauff

paperback

13x21 cm.

272 pagina's

ISBN 9789028423930

prijs € 19,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

De darkroom

De onzichtbare hand

Het land van de angst

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)