Boek
Auteur

- Red de wereld! Volg de instructies
 

De bejaarde wetenschapster is aan de drank. De arts is ongelukkig met zijn privéleven. De taxichauffeur heeft zijn vrouw verloren. De vrolijke Afrikaanse prostituee wordt systematisch mishandeld. In een lange nacht in zinderend Madrid kruisen hun wegen elkaar. Dat zet een reeks gebeurtenissen in gang die hun leven een beslissende wending zal geven.
Rosa Montero vertelt hun verhaal op een lichte en amusante toon. Ze combineert actie met reflectie en maakt op die manier herkenbare individuen van haar personages, mensen die niet meer weten welke kant zij in het leven op moeten gaan, en uiteindelijk rijker uit die worsteling tevoorschijn komen.

‘Rosa Montero verdient haar plaats te midden van de generatie vooraanstaande Europese schrijfsters.’ – De Stem

‘Er zijn twee soorten mensen: zij die het heerlijk vinden om ’s nachts hun bed op te zoeken, en zij die ertegen opzien te gaan slapen. De eerste soort beschouwt zijn bed als een veilig nestje, terwijl de tweede de naaktheid van de sluimer als een gevaar ervaart. Voor sommigen betekent naar bed gaan de opschorting van hun zorgen; bij anderen daarentegen veroorzaakt het donker een lawine van akelige gedachten, en als het aan hen lag zouden zij overdag slapen, als vampiers. Heb jij al wel eens de angst voor de nacht ervaren, de verstikking van een nachtmerrie, de koude adem van de duisternis die in je nek fluistert dat je, ook al weet je niet hoeveel tijd je nog hebt, niets anders bent dan een ter dood veroordeelde? En toch barst de volgende morgen het leven weer los, met zijn vrolijke leugen van de eeuwigheid. Dit is het verhaal van een lange nacht. Zo lang dat hij een aantal maanden heeft geduurd. Maar alles begon op een namiddag in november.’

Oorspronkelijke titel: Instrucciones para salvar el mundo

Uit het Spaans vertaald door: Rikkie Degenaar

paperback

13x21 cm.

304 pagina's

ISBN 9789028423862

prijs € 22,50

Alle leverbare titels van deze auteur:

De dochter van de kannibaal

Hartstochten - Liefdes die de geschiedenis veranderden

Het absurde idee je nooit meer te zien

Het hart van de Tartarus

Red de wereld! Volg de instructies

Vrouwenportretten

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)