Boek
Auteur

- Memoires van een bitch. Het verhaal van Helena van Troje
 

De slet. Zo noemt de bemanning me. De slet.
Dat doen ze stiekem, maar ik hoor het wel.
Mijn naam is Helena, ik ben in Sparta geboren maar daar uit liefde weggegaan.
Volgens zeggen was ik de mooiste vrouw ter wereld.
Over het weinige dat ik bezat en het vele dat ik ben kwijtgeraakt vertellen de dichters nu al verhalen. Leugenachtige verhalen. Zij waren er niet bij. Ik wel.Een schip nadert de Griekse kust. Aan boord probeert een vrouw de contouren van de Peloponnesos te onderscheiden in het onzekere licht van de avondschemering. Het is Helena, die naar haar man MenelaŘs wordt teruggebracht na de verwoesting van Troje. Aan de wind en de golven vertelt zij haar verhaal, een ander dan wat iedereen kent. Het is het verhaal van een trotse en zinnelijke vrouw die dorstte naar liefde maar moest gehoorzamen aan haar vader, de koning, die haar een man liet trouwen die zij niet wilde en niet begeerde. Een fatale beslissing, want Helena zocht in de armen van anderen wat haar onthouden werd. Het leidde tot moord en doodslag, oorlog en verwoesting. En zij verliest alles en zal voor altijd bekend staan als een verraadster, een slet, een bitch.
Francesca Petrizzo baseert zich op de mythen en de homerische verzen, maar ze ontdoet haar hoofdpersoon van haar mythische allure. Ze maakt Helena van Troje tot een mens van vlees en bloed, met de kracht, woede en tederheid van een vrouw die staat voor alle vrouwen die de stem van hun hart volgen, ook als ze daardoor worden beschouwd als een bitch.

Oorspronkelijke titel: Memorie di una cagna

Uit het Italiaans vertaald door: Els van der Pluijm

paperback met flappen

13x21 cm.

240 pagina's

ISBN 9789028423879

prijs € 17,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

Memoires van een bitch. Het verhaal van Helena van Troje

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)