Boek
Auteur

- Lucht en liefde
 

Een tweeënveertigjarige vrouw ontmoet een man die zijn beste jaren achter de rug heeft – en valt als een blok voor hem. Hij neemt haar mee naar zijn kasteel in de bossen, ze beminnen elkaar in een hemelbed, ze zijn gelukkig en zij weet het zeker: deze prins op het witte paard is echt, en hij is van haar. Van hem wil ze dolgraag een kind. En dan spat het sprookje als een zeepbel uiteen.

‘Lucht en liefde is eigenzinnig, stijlvol en bijzonder grappig.’ – Die Zeit


Elegant en literair vertelt Anne Weber over de illusie die we liever liefde noemen. Zij speelt een bijzonder spel door het verhaal te laten vertellen door een vrouw die haar mislukte liefdesgeschiedenis al eens heeft neergeschreven in een net zo mislukte roman die ze vervolgens de prullenbak in heeft gekieperd. Deze vrouw besluit haar liefdesgeschiedenis opnieuw te vertellen, en nu helemaal precies zoals het gebeurd is. Maar de hoofdpersoon van de mislukte roman duikt telkens op om haar ongezouten commentaar te leveren. Dubbelzinnig en tinkelend van ironie is Lucht en liefde net een sprookje.

Oorspronkelijke titel: Luft und Liebe

Uit het Duits vertaald door: Karin Verhoeven

paperback met flappen

13x21 cm.

160 pagina's

ISBN 9789028423725

prijs € 15,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

Lucht en liefde

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)